TW
0

Llenços, escultures, videoinstal·lacions, objectes i gravats d'artistes de tot el món integren la matèria primera de l'exposició que s'inaugura avui al Centre Cultural Sa Nostra, i que hi estarà oberta fins dia 7 de juliol.

Amb el títol suggeridor Àlbum. Imatges de la família en l'art, és «una mirada a la família des de l'art amb un discurs des de l'antropologia», explicà Xavier Roigé, antropòleg i comissari de la mostra. Es tracta «d'una reflexió sobre el que és la família i la seva evolució com a institució», prenent-ne com a elements principals «la subtilesa i el diàleg entre les obres».

Les diferents peces no s'estructuren per ordre cronològic, sinó per temàtiques. És per aquest motiu que en un mateix espai s'hi pot trobar el llenç Dona parint, de Miquel Barceló, devora el quadre anònim Naixement de la Verge, que data de la primera meitat del segle XVI.

Aquest «àlbum metafòric» s'inicia amb la pintura Dama i nena mirant un àlbum, de Rafaela Sánchez Aroca, i continua amb un recorregut original per les diverses etapes de la vida familiar, des de La gestació i el naixement fins a la Memòria familiar.

Amparo Sard, Barceló, Miró, Josep Truyol, Catany, Quetglas, Tàpies o Rul·lan són alguns dels 45 artistes de les Balears les obres dels quals fan part d'aquesta mostra.

Teresa Sala, professora d'art a la Universitat de Barcelona i també comissària de la mostra, posà en relleu que «és la primera vegada que es fa un recorregut històric des del món medieval als nostres dies» centrat en la família. A parer seu, es tracta d'«una feina coral» per crear «una vertadera experiència estètica».

Aquesta proposta, segons explicà Andreu Ramis, gerent de la Fundació Sa Nostra, es podrà veure lliurement o a través de visites guiades, incloses les escolars, ja que serveix «com a pretext» per a un conjunt més ampli d'activitats.