El Conservatori Professional obre les seves portes als sectors de la dansa

El Dia Internacional de la Dansa se celebrarà demà amb un espectacle participatiu

Tot l'equip de dansa del Conservatori, igual que el tècnic, s'ha abocat al festival amb molta il·lusió. Fotos: SEBASTIÀ AMENGUAL

TW
0

MARIANA DÍAZ. Palma.
El Conservatori Professional s'obre a tota la societat amb motiu del Dia Internacional de la Dansa, proclamat per la Unesco el 29 d'abril. Un dia abans, el 28, a les 19.30 hores, el centre acollirà la seva particular celebració amb un espectacle en el qual, a més dels alumnes dels dos departaments de dansa de la institució acadèmica, hi participaran diverses companyies.

Joan Roig, director del Conservatori Professional, i Pau Bover, primera cap d'estudis de dansa en la història del centre, van explicar ahir que «per commemorar aquest dia obrim les portes del centre, convidam a participar-hi a tots els sectors de la dansa ja sigui professionals de l'escena, coreògrafs, aficionats, alumnes». És «la primera vegada que posam en marxa aquesta experiència», apuntaren visiblement esperançats en el seu èxit després de l'apogeu que està agafant aquesta disciplina al centre» i el suport que rep per part de l'equip directiu.

Al cartell de l'acte figuren l'Escola de Música i Danses de Mallorca; l'Escola Sant Jaume; la Companyia Mariantònia Oliver; Juan Carlos Sánchez, ballarí convidat de la companyia d'Aida Gómez, que inicià els seus estudis al Conservatori palmesà, com també els seus departaments de clàssic i espanyol. Per aquests últims ballaran alumnes i la professora Mabel Ribas. A l'escenari es veuran diferents estils: clàssic, neoclàssic, folklore, flamenc, contemporani.

Des del Conservatori Professional es continua «insistint» en la «necessitat» de crear, «a nivell institucional, una companyia, taller, ballet de cambra, com vulgui organitzar-se, però estable, que doni sortida a les necessitats dels alumnes i que no fos només per a ells, sinó que obrís les seves portes a la resta del sector, ja es veria amb quina fórmula», explica Roig. Els alumnes necessiten «experiència escènica», diu Bover. Per això, per al futur de la dansa aquí, s'ha organitzat aquest festival participatiu, que, com assenyalen Roig i Bover, s'uneix per potenciar aquesta disciplina a les actuacions que s'han programat fins dia 30 al teatre Xesc Forteza de Palma i també les que programa l'auditori de Sa Màniga. «Feim una crida a tota la comunitat perquè és molt important que ens unim, que unim esforços i aglutinem el major nombre de gent», assenyala Bover.