Alumnes de secundària de Calvià descobreixen la gastronomia grega

Els departaments de Grec i d'Hoteleria organitzaren el tast

TW
0


L'institut d'educació secundària de Calvià fou l'escenari fa unes setmanes d'una curiosa i exquisida iniciativa de col·laboració entre els seus alumnes del departament de Grec i els d'Hoteleria. Els professors Josep Campillo i Antoni Piña organitzaren un tast de plats de cuina grega a l'escola de cuina de l'institut.

Els alumnes de les dues especialitats aconseguiren amb aquesta activitat conjunta apropar als pares i a la resta d'estudiants la cultura gastronòmica del bressol de la cultura occidental.

L'acte, que fou preparat pels alumnes de cuina i presentat pels de grec, es basà en un variat i gustós àpat consistent en set plats i tres postres. Com a entrants, els convidats, entre els quals es trobava Joan Nadal Canyelles, exassessor cultural de l'Ambaixada espanyola a Atenes, tastaren la mezedes, una típica amanida grega amb olives negres i amb formatge fepa i kotosupa, una sopa a base de gallina, ou i llimona que serví per obrir la gana dels gairebé 90 comensals.

Com a plats principals s'hi serviren racions de pilafi m. midia, una mena d'arròs amb musclos, fassolada(fesols), la coneguda mussaka i surdakin, uns suculents punxons de pollastre i porc.

Per acabar, els postres consistiren en samali (púding de sèmola), un pastís de llimona i, com no, l'autèntic iogurt greg, del qual es prepararen més de cinc quilos. Una recepta que, a parer de Josep Campillo «no té rs a veure amb els típics iogurts industrials» que es venen com a «grecs». No és necessari afirmar que tothom quedà meravellat d'aquesta mostra de cuina grega, base de la mediterrània, i que comparteix la major part dels ingredients de la cuina mallorquina. Hi fou convidada una petita representació de la colònia d'aquell país a l'Illa.