Hi ha escenes de gran dramatisme.Els membres del Cor del Principal hi participen activament.El públic acudí a l'Auditòrium per conèixer aquesta producció.Fotos: P.BOTA.L'argument tracta dels amors entre Floria Tosca i el pintor Cavaradossi.

TW
0

L. MOYÀ / M.T. Palma.
La història d'amor entre el pintor romà Cavaradossi i la cantant Floria Tosca obrí ahir vespre a l'Auditòrium la XX Temporada d'Òpera del Teatre Principal. Tosca, de Giacomo Puccini, s'escenificà davant un públic que pogué gaudir de les veus de Mario Malagnini -Cavaradossi-, Amarilli Nizza -Floria- i Joan Pons -baró Scarpia-, que tornava a participar en aquest cicle després de deu anys d'absència. L'obra es podrà veure demà al mateix escenari.

Els solistes tingueren l'acompanyament de l'Orquestra Simfònica de les Balears i del Cor Infantil i el de la Fundació Teatre Principal. La direcció musical era a càrrec de Francesc Bonnín i l'escènica, de Francesco Maestrini. Ambdós oferiren una representació del tot fidel al llibret original, escrit per Luigi Ilica i per Giuseppe Giacosa a final del sXIX, amb la intenció de recuperar el muntatge primigeni de la peça, estrenada al teatre Costanzi de Roma l'any 1900.

Tosca es basa en una novel·la dramàtica de Victorien Sardou i és una de les òperes més representades en tot el món. L'obra narra les dificultats que ha de superar la parella protagonista, un jove pintor d'idees revolucionàries i antimonàrquiques, i una cantant. El baró Scarpia, el dolent de la història i un personatge sense valors morals, s'interposa en el seu amor perquè desitja carnalment Floria Tosca i perquè no pot suportar el seu rival, massa oposat als seus ideals. De fet, Joan Pons coneix a la perfecció el paper perquè al llarg de trenta-sis anys de carrera l'ha interpretat més de 400 vegades.

Damunt l'escenari, els hi acompanyen Enric Serra (Segrestano, el sagristà tort i reaccionari); Gianluca Breda (Cesare Angelotti, el noble conspirador, fugitiu de la justícia), Vicenç Esteve Madrid (Spoletta, l'agent de la Policia Vaticana, sicari d'Scarpia), Rainer Zauin (Sciarrone, l'ordenança d'Scarpia); Jaume Salvà (carceller del castell de Sant'Angelo), Margalida Coll i Anna Cassanyes (pastora). Quant a l'escolania, hi posen veu els membres del Cor Infantil de la Fundació Teatre Principal de Palma. En el cas del jutge, Roberti, els nobles, els escolans adults, els bisbes i les monges, tornen a ser els membres de la formació mateixa del Teatre Principal que els encarnen.

Una hora abans de la darrera funció de demà, la Sala Mozart de l'Auditòrium acollirà una breu explicació sobre el desenvolupament de l'òpera, perquè l'espectador en tingui un coneixement fidel.