Seixanta mil visitants a la Mostra de Cuina

L'acte gastronòmic s'ha allargat durant deu dies i ha comptat amb un recinte firal més gran que mai

TW
0


La vint-i-dosena edició de la Mostra de Cuina Mallorquina va concloure ahir després que prop de seixanta mil persones hagin visitat el recinte firal del Polígon de Llevant, des que el passat 8 de març s'inaugurà un esdeveniment que enguany ha comptat amb la novetat d'una major flexibilitat en la participació dels restaurants, més nombrosos que mai. A més, aquesta edició ha gaudit de la superfície firal més gran, que ha crescut 150 m2 respecte d'altres anys. La Mostra de 2006, per primera vegada, ha obert la participació als hotels rurals i s'ha mantingut eshow-cooking (xefs cuinant davant el públic) que tant d'èxit han tingut entre els participants des del 2004. Nova també la participació de Semilla SA, que pertany a la Conselleria d'Agricultura, amb un estand de fruita fresca i sucs que es feien al moment.

Segons dades facilitades per l'Associació de Restauració, organitzadora de la fira, la mostra del 2006 ha suposat una lleu davallada en el nombre de visitants, 61.500, quan els organitzadors esperaven arribar als 65.000. Entre les causes d'aquest descens de comensals, Restauració estima com a més probables la prohibició de fumar en tot el recinte i la major incidència dels controls d'alcoholèmia que ha afectat el nombre de visites dels joves, sobretot el cap de setmana.

L'estada dels milers de visitants enguany ha estat més còmoda que mai així com la qualitat de l'aire que es respirava i els controls sanitaris que s'han imposat. Com a dades curioses a esmentar, en els deu dies de mostra s'han consumit 2.640 quilos d'olives, 1.700 litres de refrescos, 35.000 gots de licors, 88.000 gelats, 12.000 litres d'aigua, 1.800 litres de productes làctics, 28.000 litres de cervesa, 35.000 cafès, 2.995 quilos de pa i 1.500 litres de suc de taronja.