TW
0


La segona jornada de l'MFA Internacional Film Festival de les Illes Balears s'inicià amb la inauguració a les 10.30 hores dels «Cafès de Cinema», una iniciativa en to de col·loqui entre cineastes i músics amb els mitjans de comunicació on es repassa el programa del dia i on els artistes fan una valoració del desenvolupament diari del certamen. Ahir participaren en aquest «primer cafè del matí» el músic Xisco Vich, del grup La Búsqueda, protagonista del videoclip Tambores de Boabdi, cinta semifinalista del Festival; el director de teatre Pep Cerdà, que a l'MFA estrena el seu curtmetratge Petra at the airport, en la que és la seva primera incursió dins el món del vídeo; i José Domingo, de la banda Psychoine, que al vespre tancà el segon dia del festival amb un concert acústic al Cultura Club i que participa en la secció de videoclips de la mostra amb dos treballs del prestigiós director francès Emmanuel Clemenceau, també convidat al berenar debat d'ahir. Els protagonistes parlaren de la relació cada vegada més estreta entre els curts i els videoclips. Molts realitzadors s'apropen al cinema mitjançant la promoció musical de les bandes. «Els grups se serveixen dels videoclips i els directors dels vídeos ho utilitzam per promocionar el nostre cinema. A més, aquesta feina no costa gairebé diners», assegurà Clemenceau, mentre que Cerdà assegurà que «fer curtmetratges em resulta molt més fàcil que dirigir una obra de teatre perquè a l'escenari no hi ha molt marge per provar idees».

Dins el programa estrictament cinematogràfic, destacà ahir la projecció del documentaMar de Fang de Luis Ortas, sobre l'obra de l'artista felanitxer Miquel Barceló a la Seu, que obrí una secció de documentals que es completà amb les projeccions de deu cintes més, de set països diferents.

Avui, en la tercera jornada del certamen, continuaran els tallers al matí sobre realització audiovisual i projeccions a la sala Mozart de l'Auditòrium de curtmetratges que competiran en la secció de ficció, animació i terror. I demà, el plat fort del festival, amb la projecció dels curts balears destinats a lluitar pel premi de 3.000 euros de Pantalla Balear, que són Miedo escénico, de Marcos Kuhne; Orpheus, de Carles el Saure; Animales de dirección, de Toni Nievas; El síndrome de Kublin Busie, de Ricardo Mulet; Petra at the airport, de Pep Cerdà; Preludio, d'Elsa González; Alone, de David Sousa i Frederic Tort; La mano de Fin, de Juan Cobos, i Cómo ser Federico Fernández, de Rafa Cortés.