Descobreixen que l'espinosaure era més gran que el tiranosaure rex

Aquesta nova espècie, de mandíbula llarga, feia desset metres

TW
0

L'espinosaure ha destronat el tiranosaure rex com el dinosaure depredador més gran que hi ha hagut a la Terra, assegura un estudi que publicava ahir la revista científica britànica New Scientist.

L'epinosaure, que tenia llargues mandíbules similars a les d'un cocodril i es movia amb dues potes, feia 17 metres des de la boca fins a la coa, segons ha descobert l'expert Cristiano Dal Sasso, del Museu Civil d'Història Natural de Milà (Itàlia).

D'aquesta manera, aquest dinosaure supera el tiranosaure, el fòssil més gran desenterrat fins ara, batejat com Sue, el qual fa gairebé tretze metres de llarg i correspon a un exemplar que possiblement va pesar 6,4 tones i va viure fa uns 67 milions d'anys.

L'espinosaure, classificat dins l'ordre dels teròpodes o dinosaures carnívors, va ser descobert per primera vegada pel paleontòleg alemany Ernst Stromer l'any 1912 a Egipte, encara que es desconeixia la llargada de l'animal.

Stromer va divulgar un estudi d'alguns ossos d'espinosaure, inclosos fragments d'una columna amb llargues vèrtebres que hauria pogut suportar el pes d'una cresta gegant, i va sostenir la tesi que l'animal podia ser major que el tiranosaure rex.

Tanmateix, aquells fòssils van ser destruïts durant els atacs dels bombarders aliats contra un museu de Munic (Alemanya) el 1944, un any abans del final de la II Guerra Mundial (1939-1945).

Ossos dispersos
Des de llavors, els científics només han descobert alguns ossos aïllats i dispersos d'esquelets d'espinosaure.

Ara, Dal Sasso ha examinat les restes d'un morro del toròpode pertanyent a un col·leccionista particular i diversos fragments de la part superior posterior d'un crani que no havien estat identificats prèviament.

Després d'amidar aquells ossos, l'expert italià «creu que el morro, de 99 centímetres de llarg, prové d'un crani d'1,75 metres de longitud», indica la publicació.