Acompanyats per les seves respectives esposes, Nitsch i Essl van recórrer les sales del museu juntament amb el president de la Fundació Museu Es Baluard, Pere A. Serra, i la directora del centre, Marie-Claire Uberquoi. En aquesta visita, Nitsch es va retrobar amb un dels seus quadres, que penja d'una de les parets d'Es Baluard. Un oli sobre tela realitzat en tècnica mixta sobre paper datat el 1997 i al qual li va dedicar uns minuts. «Tenc obres més importants que aquesta i m'agradaria que algun dia s'exposassin aquí», va dir.
L'artista no va deixar passar l'ocasió per opinar sobre el Museu que acabava de veure per primera vegada. «És sensacional i sorprenent. He estat en molts museus moderns semblants, però aquest és molt bonic, té alguna cosa especial». Nitsch, que visità Mallorca als noranta per exposar al Casal Solleric, no descarta tornar en el futur a l'Illa amb alguna proposta interessant d'exhibició de les seves obres.
Nitsch acompanyarà a ARCO Karl Heinz Essl, que precisament rebrà en aquesta edició de la fira madrilenya un reconeixement a l'abast de molts pocs: el Premi Internacional de Col·leccionistes. Aquest és un preuat guardó que atorga la cita artística dirigida per Rosina Gómez-Baeza i que arrenca demà a la capital de l'Estat.
La raó per la qual s'ha seleccionat Karl Heinz Essl per donar-li aquesta menció és perquè aquest austríac és el major col·leccionista d'obres d'art del seu país, ja que compta amb més de 5.000 peces, a més de regentar el Museum Sammlung Essl, on exposa part de la seva col·lecció.
El col·leccionista es va quedar sorprès amb Es Baluard i la seva col·lecció. «M'agrada molt l'arquitectura de l'edifici, és molt bonica la combinació entre l'estructura moderna i la històrica que s'ha recuperat», va apuntar. L'expert en art també va destacar que «aquest museu és molt generós amb l'espai i hi ha molts nivells diferents dins del museu, fet que li dóna molta classe», va assenyalar. A més, Essl també va voler ressaltar que «les vistes de la badia són impressionants».
Aportació cultural
Sobre l'aportació d'Es Baluard a la cultura balear va manifestar que «és molt important perquè servirà per a les generacions futures». Fins i tot va apuntar que «és un autèntic passeig per la història artística del segle XX». Durant el seu recorregut, el president de la Fundació Museu Es Baluard va mostrar als visitants la darrera adquisició del centre, el quadre de Joaquim Mir Posta de so, que els va deixar sorpresos. Davant d'aquest quadre, Nitsch va assenyalar que «arreu del món hi ha pintors regionals que fan coses molt interessants i Mallorca no és l'excepció».
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.