TW
0

Un equip internacional de científics ha anunciat el descobriment d'«un món perdut -o almanco desconegut fins ara- a la remota illa» de Papua Nova Guinea, que acull algunes desenes d'espècies desconegudes, o que es creien extingides des del segle XIX, d'ocells, papallones, granotes i plantes tropicals.

«És el més proper al jardí de l'Edèn que es pot trobar a la Terra», va declarar a la premsa el codirector de l'expedició que ha realitzat la descoberta, Bruce Beehler.

L'expedició a les aïllades muntanyes Foja, a la província més oriental i més inaccessible d'Indonèsia, coneguda abans com Irian Jaya, va tenir lloc el desembre passat, i van participar-hi científics indonesis, dels Estats Units i australians.

Entre les espècies descobertes figura un ocell que s'alimenta de mel amb una taca de color taronja; una au del paradís que va ser catalogada per primera vegada el segle XIX i que es creia extingida; un cangur que viu als arbres mai vist abans a Indonèsia, o una granota nana de menys de 14 mil·límetres de llargada.

El coordinador dels programes de Conservation International Indonesia, William Marthy, va declarar que en total s'han pogut documentar més de mig centenar de noves espècies, però que serà necessària la seva revisió abans que siguin acceptades oficialment.

Marthy va reconèixer que aquest important procés de recerca es podria estendre durant anys, fet que no impedeix que l'equip planegi ja noves incursions a la regió.

Noves expedicions
«S'està pensant a organitzar una expedició quan finalitzi l'època de pluges perquè podrien trobar-se més papallones», va dir Marthy. Tot l'equip científic coincideix que encara queda molt per descobrir als inexplorats boscos tropicals de Papua Nova Guinea, una de les regions amb major biodiversitat del món a causa de les dificultats d'accés de la seva geografia.