Els tres porquets, La Caputxeta Vermella, El soldadet de plom i altres herois de la fantasia imaginària són alguns dels personatges que protagonitzen La fabulosa ciència del doctor Grau i les bessones Grimm. Es tracta d'un muntatge que Teatre de la Sargantana, en coproducció amb Tàbata Teatre, estrenarà el dia 16 de febrer al Teatre Municipal, on es representarà fins dia 26 del mateix mes.
Pere Fullana, director de l'obra i coautor amb Jonay Roda, explicà que «aquest muntatge, que és com un joc de varietés, va dirigit sobretot a infants de primària, però també va dirigit a tots els membres de la família i a tots els públics. El motiu és que és un compedi de ciència i de fantasia, que s'hi complementen com una meravella».
El director assegurà que, mitjançant els contes més cèlebres i altres de no tan coneguts -gairebé tots dels germans Grimm- s'introdueix el públic en conceptes científics, com són el cicle de l'aigua, l'anàlisi de la matèria o els fonaments de la cartografia, tot i que no és, ni pretenem que ho sigui, teatre educatiu, sinó teatre per impulsar grans i petits a descobrir els principis científics.
La ciència i la fantasia, els ingredients principals d'aquest muntatge, hi apareixen combinats amb originalitat, humor i cançons. Els actors, Aina Cortès, Feliu Plasencia i Mary Ramírez, són els responsables d'encarnar damunt l'escenari els personatges dels quals es feren ressò en els seus contes els Germans Grimm -unes narracions universals els patrons de les quals es reprodueixen en totes les cultures-, i també el doctor Grau i les bessones Grimm. Es tracta «dels descendents directes dels autors homònims, famosos en tot el món pels seus contes», s'assegura en la sinopsi de l'obra, que ara s'escenificarà a Mallorca. Segons comentava Pere Fullana a tall d'anècdota, «el nom havia de ser el de Germanes Grim-alt, però al final optàrem pel de Grimm, ja que era més entenedor. El nom de doctor Grau el triàrem perquè és molt català, però també pot induir un poc a la ironia».
Després de l'estrena a Palma -on se'n programaran matinals per als dies lectius-, començarà la gira per Catalunya, «tot i que, tractant-se d'una coproducció amb Tàbata Teatre, que és una companyia catalana, correspon a aquesta tancar els contractes catalans», assenyalava Fullana, per remarcar així que Teatre de la Sargantana «ha ampliat el seu mercat». Es preveu que la peça «es representi en català als territoris de parla catalana, però també s'escenificarà en castellà a la Península. De fet, ja hi hem traduït algunes de les nostres obres, amb una resposta del públic prou bona». Per al vintè aniversari d'Iguana Teatre -Teatre de la Sargantana n'és una filial que es dedica a espectacles més infantils-, s'han programat algunes actuacions a la Península amb muntatges traduïts.
La fabulosa ciència... és una de les creacions que integren el Cicle de Teatre Infantil que l'Ajuntament de Palma organitza amb l'Associació Balear d'Empreses Productores de Teatre -Abet-, juntament amb les companyies Estudi Zero, Mariantònia Oliver i Produccions de Ferro. El cicle finalitzarà amb El castell d'iràs i no tornaràs, de Produccions de Ferro, del 28 de febrer al 12 de març.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.