Acompanyat per Francesca Niell, directora de la institució, i Biel Amer, coordinador de la proposta artística, Joan Morey explicà que el seu projecte és «un working progress (treball en procés)» a partir del qual «reflexiona sobre les inquietuds de l'artista com a ens creador». És a dir, mitjançant un audiovisual, fotografies i muntatges sonors, Morey tracta d'explicar «els fins i el sentit de produir una obra», assenyala, incidint precisament en el procés i no mostrant una obra definitiva. Per això es parla de projecte artístic i no d'exposició.
«L'espai es converteix en una espècie de plató, un espai d'experimentació que ensenya a l'espectador tots els engranatges que operen per construir una obra», a partir de la performance que es va dur a terme ahir vespre i el resultat de la qual formarà part de la proposta que es pot visitar des d'avui i fins el dia 28 de febrer.
El mal exemple se sustenta en «referents, referències i reflexions de texts i obres d'altres autors» que, normalment, s'associen a corrents de la «baixa cultura» (d'aquí el títol de la proposta). A partir d'aquesta reconeguda «apropiació de llenguatges», Joan Morey alimenta el seu propi discurs.
Paral·lelament a aquesta proposta artística, l'auditori del Centre de Cultura Sa Nostra acollirà un cicle de cinema, Allò fred i allò crue, que durant tots els dimecres de febrer projectarà una sèrie de films que, per la seva línia conceptual, «ajudaran a construir tot el discurs del projecte» de Morey, que culminarà amb l'edició d'un llibre d'artista dissenyat conjuntament pel mallorquí i Albert Folch.
S'ha de destacar que la cinta que obrirà aquest cicle l'1 de febrer, Nova ona, està realitzada per l'artista i s'hi troba la gènesi del projecte que presenta.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.