Un nou 22 de desembre, aquest amb 2.023 milions d'euros en joc, el sorteig extraordinari de Nadal centrà l'atenció dels més de 35 milions d'espanyols que cerquen l'anhelada grossa. Els afortunats han estat els clients de l'administració número 3 de Vic, a Barcelona, que es van decantar pel 20.085. S'hi van vendre les 170 sèries del número, cosa que a raó de tres milions per cada una fa que els doblers repartits ascendeixin a 510 milions.
El segon premi, el número 28.150 i valorat en un milió per sèrie, viatjà fins a València, mentre que els 500.000 euros del tercer van anar a parar també a Barcelona, a Mataró, per mitjà del 07.494. Així, i després de participar a més en la venda d'algunes sèries de quatre cinquens premis, la província catalana ha reunit gran part de la sort i, amb ella, Catalunya ha recuperat el doble del que hi va jugar, amb 783,5 milions en premis.
Tots els espanyols somiaven que el seu dècim coincidís amb la grossa. I aquesta es féu desitjar, fins a les 12.10, quan les nines de San Ildefonso Eliana Gonzaga i Aranzazu Herrera, debutants en això de repartir sort, cantaren el premi més esperat. El desenllaç fou alegria i cava català per als veïns de Vic, i passejada d'honor per a Aranzazu i Eliana, que confessaren que «quan ha sortit ens tremolaven les mans».
El fill de l'administrador del despatx de loteries, Miquel Codina, reconeixia que «és un número que sempre el portàvem fix, però que mai no havia tocat». La que sí que havia tastat ja el gust de l'èxit és la mateixa ciutat, ja que Vic va rebre el primer premi el 1972 i el 1988. Quant al segon premi, va correspondre al 28.150 i va ser venut íntegrament per l'administració núm. 1 de València. Els 170 milions han anat a parar majoritàriament a la falla Montortal-Torrefiel, que duia 40 anys repartint aquest número en paperetes de tres euros (se'n juguen 2,40). En total van vendre 12.500 paperetes valorades, cada una, en 12.000 euros, per la qual cosa enguany les festes seran «impressionants», va assegurar el seu president, Federico Vidal. Tanmateix, sis dècims van ser comprats per un matrimoni, Agustín Lozano i María José Martínez, que hi juguen des de fa deu anys perquè coincideix amb l'aniversari del marit.
Mataró va rebre el tercer premi complet, valorat en mig milió d'euros cada sèrie. El 07.494 agraciat va ser venut per l'administració núm. 1, la propietària del qual, Montserrat Luis, no dubtava a afirmar que «era un número molt baix, una mica lleig i fins a despús-ahir teníem dècims».
D'aquesta manera, i al costat de quatre cinquens premis en els quals també ha participat, Catalunya és la comunitat que més s'ha enriquit, amb 783,5 milions pels 429,45 que hi havien invertit. Per contra, Madrid ha estat la més perjudicada, amb alguns pessics de cinquens premis, malgrat que fou la que més loteria comprà.
El 84.003 i el 76.446 són els quarts premis, valorats en 200.000 euros per sèrie i venuts a Màlaga i a Barakaldo.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.