La investigació de Cifre ha estat editada per Lleonard Muntaner i constitueix el volum 24è de la col·lecció Rafaubetx, dedicada a la publicació d'aquesta classe d'estudis. L'escriptor Gabriel Jener Manila, encarregat de presentar la tesi, assenyalà que «és conseqüència d'un estudi llarg, realitzat amb rigor científic i analític de la vessant classicista d'un dels grans poetes europeus del sXX».
Per la seva bandas, Bernat Cifre, explicà que Costa i Llobera «és un dels autors més coneguts de la literatura de Mallorca». Així, subratllà «que la seva obra es basa principalment en un diari íntim que abasta 35 anys de la seva vida, i un epistolari». A més, recalcà que la trajectòria de l'escriptor pollencí «abasta una temàtica prou diversa, que passa del paisatgisme simbòlic de Mallorca a la tradició popular.
Així mateix, hi veim incursions en el seu costat més íntim o en el món clàssic grecollatí, que ell coneix especialment després d'un llarg treball de recerca i d'investigació». Segons Cifre, «Costa i Llobera es pot definir com un romàntic que s'expressa clàssicament», ja que es manté entre el Modernisme i el Noucentisme. Tot i això, el responsable de la tesi volgué destacar que l'obra de l'humanista pollencí «està limitada per la seva condició de cristià, i també pel sacerdoci».
Per acabar, l'autor de Costa i llobera i el món clàssic remarcà que a parer seu «el canonge agafa d'Homer, el seny, i de Virgili, la tendresa».
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.