TW
0

El Conservatori Professional de Música i Dansa de Palma celebrà ahir el seu 70è aniversari amb un acte en el qual la música fou l'única protagonista, primer de la mà de l'Orquestra Simfònica del Conservatori i després de la seva Banda de Música. La celebració fou presidida pel conseller d'Educació i Cultura del Govern, Francesc Fiol, i pel director del centre, Joan Roig.

Amb l'auditori ple de gom a gom, la cerimònia començà amb la projecció d'un audiovisual realitzat per l'Institut d'Estudis Baleàrics sobre la història del centre. A continuació prengué la paraula el conseller d'Educació i Cultura del Govern, Francesc Fiol. En la seva al·locució, Fiol va prometre «aconseguir ben aviat el finançament i els recursos necessaris per fer créixer en termes de qualitat i comoditat» el Consevatori Professional de Música. A més, el conseller avançà que el pròxim dia 1 de desembre viatjarà a Eivissa per «posar la primera pedra del futur conservatori» de l'illa pituïssa.

Per Fiol, aquesta commemoració «suposa fer una aturada en el camí per mirar cap al passat», ja que en la seva opinió «mirar el passat és la millor lliçó per tenir un futur profitós». En aquest sentit, el director del Conservatori, Joan Roig, qui de manera prèvia va fer un repàs a la història del centre, dels seus professionals i també dels alumnes, remarcà que «l'actual edifici és gran i modern, adaptat a les circumstàncies», tot i que «encara queda petit». I es que, tal com va enumerar, a hores d'ara el Conservatori compta amb 130 professors, dels qui gairebé un 30 per cent són d'altres llocs, i més de 1.000 estudiants.

En acabar els parlaments, la música prengué el protagonisme de la vetlada. En primer lloc pujà a l'escenari l'Orquestra Simfònica del Conservatori Professional. Integrada per prop de 60 alumnes, d'entre 15 i 25 anys, la formació interpretà un programa amb obres de Wagner i les Danses Fantàstiques de Turina.

En el descans d'aquest concert va tenir lloc l'acte de lliurament de premis de fi de grau 2004/05. Els guardons honorífics de Grau Elemental van recaure en Joan Miquel Mas, estudiant de violoncel; Cèlia Sánchez, de flauta; i Miquel Servera, de percussió. La menció honorífica fou per a Alejandra Lorente, estudiant de piano.

Els guardonats amb els premis honorífics de Grau Mitjà foren Marc Alomar, que guanyà el premi per la seva feina amb el violoncel i també amb la música de cambra; Víctor de la Rosa, estudiant de clarinet; i Valentín Moldovan, de piano. Finalment, les mencions honorífiques van distingir Ana Francisca Ferrero i Margalida Castell, ambdues estudiants de fonaments de composició; i Francesc Capó i Joan Sureda, tots dos alumnes de piano.