Lliuren 10.000 firmes en suport de l'enfonsament de la «Baleares»

Representants de l'Ajuntament i de Calvià 2004 anaren a la Delegació

TW
0

Segons una nota de premsa enviada a la redacció de Diari de Balears, una representació de la Fundació Calvià 2004, encapçalada pel seu president, Martí Xamena, i pel director general de l'Ajuntament, Antoni Rami, lliurà ahir dematí a la Delegació de Govern gairebé 10.000 signatures en suport del projecte d'enfonsament de la fragata Baleares a la costa de Calvià, per a la creació d'un escull artificial.

Aquestes firmes, recollides «just en dues setmanes», es remetran al Ministeri de Medi Ambient per incorporar-les a l'expedient que es tramita sobre la possible creació de l'escull artificial, la finalitat del qual és «la preservació de la vida marina i l'impuls de l'activitat del busseig a Mallorca».

Abans de lliurar les firmes, tingué lloc a l'Ajuntament de Calvià una reunió de la junta de portaveus dels diferents grups municipals per conèixer el projecte. En aquest sentit, Antoni Rami matisà que «volem tenir el suport unànime de tots els grups, però el PSOE no s'hi pronuncia. La seva actitud és d'una indefinició absoluta, ja que no veu els beneficis ni tampoc descriu els possibles perjudicis».

D'altra banda, el patronat de la Fundació Calvià 2004 donà a conèixer a la junta de portaveus l'existència de més de vint projectes de característiques semblants en diferents països i s'anuncià que cap organització ecologista o mediambiental no s'hi ha oposat. Així mateix, s'avançà que a Itàlia existeix un projecte molt semblant al que es pretén per a Calvià, per la qual cosa es podria perdre l'impacte promocional de ser els primers a crear un escull artificial d'aquestes característiques.

Avui una representació de la Fundació Calvià 2004 s'entrevistarà a Madrid amb el director general de Costes, «a fi d'aclarir algunes de les falsedats que s'han escampat en relació amb aquest projecte», com també per poder-hi incorporar les gairebé 10.000 signatures recollides fins ara.

Aquí, a Mallorca, sí que s'han alçat veus contra d'un projecte qualificat d'impactant per al medi ambient. El PSM, GOB i Greenpeace han presentat al·legacions contra aquesta iniciativa per crear un parc temàtic submarí a la costa de Calvià, just davant les illes Malgrats.