La segona edició de Terra de retrobament finalitzà ahir amb un dinar multitudinari en el qual més de 500 persones assaboriren l'arròs valencià que quatre experimentats cuiners prepararen al port de Dénia. Entre altres comensals, en gaudiren els representants dels diversos ajuntaments de Mallorca que firmaren dissabte la Carta de Pego, els 100 mallorquins de la segona i la tercera edats que han fruït d'uns dies de descans a la zona, i gent gran de les diferents localitats de l'àrea de la Marina Alta i la Marina Baixa.
L'acte transcorregué en un ambient festiu que els sis gegants de Llucmajor i els Xeremiers de sa Marina (Mallorca) s'encarregaren d'animar amb música, ball i festa. Entorn de la gran arrossada, s'hi reuniren molts mallorquins interessats a saber quin és el secret de les paelles valencianes, que tenen fama arreu del món. «I ara què hi posen? Si que és grossa aquesta paella. I com ho fan per preparar arròs per a tanta gent i que sigui tan bo?». Aquestes eren les preguntes que se sentien mentre s'assaboria el menjar.
Fireta
De manera paral·lela, prop de la zona on els cuiners feien la paella, els representants dels municipis mallorquins que s'han compromès amb la iniciativa, posaren una taula amb diferents llibres, tríptics, mapes i pòsters perquè la gent que s'hi atracàs pogués conèixer, tot i que fos sobre paper, com és Mallorca i quins són els atractius que els visitants hi poden trobar. A més, s'improvisà una petita fireta de productes típics de la Marina Alta i la Marina Baixa perquè els illencs en poguessin adquirir: oli, aiguardent, panses, pastissets d'ametla pelada i sense pelar, mel, coca maria, rosegons o moscatell casolà.
Tot i que l'acte estrella del viatge fou aquest arròs gegant, l'agenda dels representants institucionals de Mallorca fou ben intensa. De bon matí, la comitiva es traslladà al passeig marítim de Dénia per inaugurar una ruta que, tot i que ja existia, ha incorporat novetats. Es tracta d'una iniciativa nova basada a establir fites al llarg del trajecte que, a més d'indicar el nombre de quilòmetres que els transeünts han recorregut, inclouen un petit vers de diferents autors de la comarca de les Marines.
Testimonis
El sentiment general de la gent gran que ha tingut l'oportunitat d'estar uns dies en aquesta comarca és que ha estat una experiència molt interessat ja que, a més de divertir-s'hi, han realitzat visites culturals, han conegut de prop la cultura i els costums de pobles amb els quals se senten vinculats d'alguna manera. «Aquest viatge m'ha agradat molt, perquè ens han acollit amb els braços oberts», explicava Maria Gelabert, de Muro. Segons ella, les activitats més engrescadores han estat la visita a Xalò i els recitals de poesia. D'altra banda, Àngela Perelló, també de Muro, explicava emocionada que per a ella les propostes millors són sempre les relacionades amb la música i amb el ball. Tot i això, afirmà que «les olives i les coques de trempó han estat molt bones: els pos un deu». «Jo he de felicitar els dinamitzadors, els guies i els monitors per la feina tan fantàstica que fan cada dia amb nosaltres», explicava Sebastià Mayol, de Sant Joan. Per la seva banda, Bàrbara Mayol assegurà que li ha agradat «des del moment en què el vaixell de Baleària sortí de Palma» i assegurà que ho vol repetir.
Així doncs, la celebració de la segona edició de Terra de retrobament té una valoració positiva tant en l'àmbit institucional com per l'acollida de la gent gran de Mallorca.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.