El riu de gent que recorregué els carrers de la localitat era incessant. Els actes se succeïen sense aturar. El visitant pogué trobar tant personatges medievals com els cavalls de Menorca, que realitzaren un recorregut pels carrers més cèntrics del poble.
A l'escenari principal no hi faltaren formacions musicals de Mallorca, Menorca i Eivissa, com són Música Nostra, Uc, Es Broll, que pujaren una rere l'altra per mostrar les seves músiques als assistents, que no es volgueren perdre la gran festa.
A més dels tradicionals productes artesanals i gastronòmics, ahir els visitants pogueren comprar llibres sobre cultura popular de les Balears i gaudiren amb les exposicions que es muntaren per a l'ocasió. Entre les exposicions destacaren les d'eines antigues i oficis del camp i les mostres fotogràfiques sobre el món quotidià de la pagesia a Mallorca els anys trenta.
Però no fou fins a les cinc del capvespre quan una multitud de gent omplí el recinte situat darrere de l'estació de tren per contemplar l'exhibició i les figures dels cavalls de Menorca, acte que es repetirà avui a les onze del matí.
Els gegants de Menorca i de Mallorca també feren el seu debut ahir a la plaça del poble i els gegants de Sineu foren batiats davant una gran aglomeració de gent. Es tracta d'una parella de gegants que ja són coneguts al poble amb els noms de Maria dels Àngels i Marc, noms molt arrelats a Sineu, ja que corresponen als sants patronals. Davant l'aglomeració de visitants, molts optaren per visitar Sineu utilitzant el tren i evitaren el problema de l'aparcament.
El capvespre les autoritats que passejaren per la Mostra de Cultura Popular acompanyaren el president del Govern balear, Jaume Matas, en un acte simbòlic que representava la unió de les tres illes. Així, Matas, amb el conseller d'Educació i Cultura, Francesc Fiol, tiraren terra duita de cada una de les illes a una olivera plantada a la plaça del Fossar per a aquesta ocasió. L'acte també comptà amb la presència del conseller de Turisme, Joan Flaquer, i el batle de Sineu, Josep Oliver; a més d'alguns batles i persones representatives de diferents pobles veïns.
Jaume Matas aprofità l'ocasió per explicar que «amb aquest acte que és el punt i final de la sembra d'aquesta olivera, hem volgut crear un nexe d'unió entre les quatre illes». Matas també digué que la Mostra de Cultura és «una iniciativa per destacar la nostra cultura, que és la identitat de les Balears». A més, el president del Govern es mostrà satisfet per la «magnífica repercussió de la primera Mostra».
La festa no aturà fins a altes hores de la matinada, ja que a partir de les deu del vespre l'escenari s'obrí als grups de música Fora des Sembrat i Antònia Font, que atreuen l'atenció dels joves i no tan joves.
Durant tot el diumenge es continuarà amb els diferents actes programats des de la Conselleria d'Educació i Cultura i s'espera que avui arribi a Sineu molta més gent que ahir. Avui la mostra s'inicia a les deu del dematí amb un encontre de glosadors i els xeremiers de Sóller.
El plat fort d'avui dematí serà la mostra de cavalls de raça menorquina. Demà serà el torn dels escolars per poder visitar la Mostra de Cultura Popular. La Conselleria d'Educació ha calculat que seran devers tres mils els estudiants que visitaran l'exposició.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.