Corominas: «L'art a Mallorca està enrocat i va cap a un penya-segat»

Maria José Corominas i Ana Bàrbara Cardella comissarien O d'Oxigen

TW
0

C.MORENO.Binissalem.
Les historiadores Maria José Corominas i Ana Bàrbara Cardellà comissarien la mostra que avui, a partir de les 20:00 hores a cas Pellers de Binissalem, es pot veure amb el nom d'«O d'Oxigen». S'hi recullen les obres dels artistes Yolanda Adrover, Diego Arango, Isabel Ballester, Rafael Bestard, Jaume Canet, Lluis Fuster, Pep Guerrero, Faalko Haasse, Bàrbara Joan, Luis Maraver, Catalina Obrador, Fabian Schalekamp, Jaume Simó, Pedro Vidal i Pepe Vives.

El títol de l'exposició, «O d'Oxigen», ja pot donar al visitant alguna pista d'allò que s'hi pot trobar. En aquest sentit, Maria José Corominas explica que «el títol està plenament relacionat amb la manca d'oxigen, però al cervell, per respirar aire net».

Així, amb un discurs crític i àcid, Maria José Corominas reflexionà ahir sobre la situació de l'art a l'Illa: «L'art contemporani i especialment a Mallorca està enrocat i va cap a un penya-segat; no té res d'emergent».

Amb aquest plantejament, Corominas no vol dir «que la nostra sigui la millor exposició, res és perfecte», però el que sí han intentat les comissàries és seleccionar artistes que «fan unes obres d'art que evolucionen».

A més de mostrar-se crítica amb els artistes contemporanis, Corominas també féu una reflexió crítica a cas Pellers sobre el paper dels galeristes i les institucions: «Els galeristes volen fer negoci i el que volem nosaltres és que les institucions siguin selectives; no tot el que fan els joves és bo ni tampoc el que fan els més grans».

Durant la presentació de l'exposició -que comptà amb la presència dels artistes i el batle de Binissalem, Miquel Nadal; i la regidora de Cultura Apol·lònia Crespí- Corominas demanà als artistes «no més mediocritat; a Mallorca es fa un art molt majoritari del tot a 100, per la qual cosa proposam que us toqui aire nou». Les comissàries han escollit tres generacions d'artistes; alguns de joves, d'altres no tant joves i l'escultor Faalko Haasse, que és un referent.