Eva, de 41 anys d'edat, va donar a llum ahir matí a Gerard, un bebè de 3 quilos i 400 grams molt especial. Es tracta del primer infant del món nascut a partir d'un embrió adoptat. Gerard ha nascut per cesària a la Clínica Quiron de barcelona i, segons va assegurar la seva mare, el part anà «molt bé i molt ràpid».
Eva va explicar la seva experiència assegurant que tant el procés del naixement com tot l'embaràs, malgrat la peculiaritat del cas, «ha estat molt normal».
El programa que ha permès aquest naixement, basat en l'adopció d'embrions, es va iniciar a l'Institut Marquès de Barcelona el mes d'octubre passat. El seu objectiu era donar sortida a tots els embrions congelats que quedaven emmagatzemats als bancs de les clíniques de reproducció després que les parelles se sotmetessin a un tractament de fertilitat.
Amb el canvi de la Llei de reproducció assistida, els centres hospitalaris tenen ara la possibilitat que les parelles que se sotmeten a aquests tractaments siguin les que decideixin el destí dels embrions sobrants. Així, se'ls envia una carta en què se'ls pregunta què volen fer amb ells: sotmetre's a un nou tractament, destruir-los, donar-los per a investigació o per a altres parelles.
El problema és que «la majoria d'aquestes parelles no contesta», va explicar en declaracions la cap de Servei d'Esterilitat de l'Institut Marquès, la doctora Marisa López Teijón.
Aquest buit «no significa que se'n desentenguin», el que ocorre és que «els suposa un conflicte emocional», va aclarir López Teijón. D'aquesta manera, «tota aquesta responsabilitat» acaba recaient sobre els responsables dels Serveis de Reproducció Assistida.
L'Institut Marquès «va pensar que aquesta situació no era justa» i va voler «comprometre-hi la societat», per la qual cosa de tots els embrions congelats que s'havien de destinar a investigació es féu una selecció «per al programa d'adopció».
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.