TW
0

Uns 28 universitaris arribats d'arreu del món passen uns dies a Artà, per conèixer millor la llengua catalana.

Els estudiants universitaris foren rebuts ahir a l'Ajuntament d'Artà pel seu batle, Rafel Gili, que va agrair l'interès dels joves per la nostra llengua i la nostra cultura. A més, la directora de l'àrea de llengua de l'Institut Ramon Llull, Maria Àngels Prats, va agrair el suport del poble d'Artà, «sense el qual no seria possible aquest campus». A l'acte d'acollida també hi havia Miquel Font, de l'associació cultural Farrutx.

Aquest campus de català fou creat fa 5 anys pel lectorat de català a Praga, al capdavant del qual hi ha el vilafranquer Andreu Bauçà. Aquest campus es fa entre Mallorca i Andorra i primer els alumnes estan uns 15 dies a Artà, precisament mentre es fan les festes de Sant Salvador. Llavors marxaran cap a Andorra, on estaran a la parròquia de la Massana mentre s'hi celebren també les festes de la localitat. El campus està patrocinat per l'Institut Ramon Llull i pel Govern d'Andorra. Andreu Bauçà assenyalà que «s'aprofiten aquests dies de festes perquè l'objectiu del campus és que els alumnes es comuniquin, que facin vida en català».

Aquest dies d'estada per Artà seguiran més o menys sempre la mateixa estructura. Els matins es faran classes de llengua catalana, llavors, a mitjan matí, hi haurà conferències o cursos de cultura. Aquest any entre els conferenciants hi haurà Jordi Bilbeny, Joan Miralles i Montserrat, Joan Veny o Macià Blázquez, entre d'altres. Després de dinar començaran les activitats més lúdiques -pràctica d'esports o excursions que els permetran conèixer l'illa. Aquest any hi ha universitaris de Galícia, França, Itàlia, Alemanya, Anglaterra, Polònia, República Txeca, Romania, Hongria, Rússia i Eslovènia.

Bauçà apuntà que «aquest any entre els participants hi ha una al·lota de Romania que ha demanat un crèdit de 450 euros per poder venir al curs, i aquests diners són el sou de quatre mesos al seu país. Aquí cal veure l'interès que hi ha a l'estranger per la nostra cultura i la nostra llengua».