Després de trenta anys junts, Emilio Menéndez i Carlos Baturín van celebrar ahir horabaixa les seves noces a l'Ajuntament de Tres Cantos (Madrid), una breu cerimònia, emotiva i reivindicativa, que es va convertir en el primer casament entre homosexuals que se celebra a l'Estat espanyol.
Vuit dies després que la nova llei entràs en vigor, el regidor d'IU de Tres Cantos, José Luis Martínez Cestau, va oficiar l'enllaç i afirmà que sentia una «especial il·lusió» davant d'una cerimònia que posa fi a «una sèrie d'injustícies» i es converteix en «exemple d'igualtat entre tots els ciutadans».
Tot just finalitzar la cerimònia, els cònjuges, que han viscut molt de temps a Massachussetts, l'únic estat dels Estats Units que permet el matrimoni entre persones del mateix sexe, van rebre una pluja d'arròs en el dia «més feliç» de la seva vida.
Emilio Menéndez (espanyol) i Carlos Baturín (psiquiatre dels Estats Units) es van conèixer fa 30 anys en una cafeteria de Madrid i de llavors ençà són parella: «Ell em va mirar interessat i jo no podia imaginar-me que un al·lot tan maco es fixàs en mi», recordava Emilio.
«Avui (per ahir) volia dir-li a tot el món que l'amor és molt bonic, que som una família i que com a tal volem casar-nos». «Avui som una mica més família», va corroborar Carlos abans que Emilio donàs les gràcies al Govern, al president José Luis Rodríguez Zapatero, a tots els polítics que han donat suport a la llei i també als funcionaris de l'Ajuntament de Tres Cantos, que es van comportar de manera «fenomenal».
Són ja grans per adoptar infants, però Carlos apuntà que «si ens hagués agafat anys enrere possiblement ho hauríem fet».
El casament, que volien que fos en la intimitat, es va celebrar entre una vintena de convidats -entre ells el dirigent socialista Pedro Zerolo- i una trentena de periodistes, amb deu càmeres de televisió.
Quan tota la família i els amics siguin a Madrid, l'octubre, ho celebraran amb un banquet, però abans, el setembre, faran un creuer per l'Adriàtic i l'Egeu, «regal de la sogra (mare d'Emilio)», que amb 88 anys va ser ahir testimoni de l'enllaç.
Emilio assenyalà que no creien que serien els primers homosexuals a casar-se, però va assegurar que no els importa que el seu casament es vegi per demostrar que «som gent normaleta» i que «el que volem és ser feliços».
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.