Amb la rehabilitació d'aquest element arquitectònic, s'aconsegueix també treure a llum gairebé la totalitat de la construcció primigènia del Palau Episcopal.
El delegat diocesà de Patrimoni, Pere Joan Llabrés, molt satisfet, explicà ahir que la recuperació de l'arc «suposa que el projecte del futur museu guanyi moltíssim, entre altres motius perquè es tracta d'un element molt decoratiu que oferirà una visió fabulosa de la badia als nostres visitants».
L'arc s'ubica al primer pis de l'edifici. Serà, a part d'un finestral ornat de ferro forjat per Antoni Gaudí, el darrer element que els visitants podran observar en el seu recorregut per aquesta planta. El Palau Episcopal, que acull el Museu Diocesà, es començà a construir en el segle XIII. La planta baixa i el pis superior mantenen vestigis importants del gòtic, però la resta de la construcció d'aquest període artístic ha desaparegut arran de les múltiples i sucessives reformes de l'immoble. Ara, amb la remodelació i l'ampliació del museu, que en quadruplica la superfície expositiva, gairebé tots els detalls gòtics quedaran al descobert.
En aquests moments, es treballa en la recuperació de la façana de la mar. S'hi poden observar algunes intervencions de Gaudí, com el finestral esmentat o un mirador que l'arquitecte modernista també ornamentà; així com una escala interior de caragol, fins ara cega, i que un temps tal volta utilitzava el bisbe per baixar fins a la mar. En qualsevol cas, no es té constància històrica que s'arribàs a emprar mai.
Les feines de consolidació i d'ampliació, començades a mitjan 2002, continuen «a bon ritme». Segons Pere Joan Llabrés, es preveu que a final d'estiu es comencin a organitzar les diferents sales d'aquest espai renovat, d'acord amb el pla museològic elaborat per la historiadora Lídia Homs. Moltes de les obres que acollirà no s'han exhibit mai.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.