TW
0


Cultura i gastronomia es van unir divendres a Nova York en una presentació dels productes agroalimentaris de les Balears. La soprano mallorquina Isabel Rosselló i el soprano menorquí Lluís Sintes van ser els protagonistes d'un concert musical, oferit als novaiorquesos a The New York Historical Society. Acompanyats per la pianista Amparo Garcia Cruells i per Maika Barrientos i Juan Luis Cruz, dos ballarins estudiants del Conservatori de Música i Dansa de les Illes Balears, van oferir una sèrie de peces líriques amb fragments d'obres com Francisquita, Bohemis, La Cançó de l'Oblit o Gegants i Capgrossos. La Gran Poma va poder conèixer a més el bolero mallorquí.

El concert musical va ser només l'avantsala per presentar l'extens menú confeccionat per Bartomeu Trias, del restaurant Xoriguer de Palma. Entre els assistents es trobava Manuel García Aranda, comissari de Comerç de l'ambaixada espanyola a Nova York, i Elizabeth Rose Daly, que com a responsable de l'àrea de Comerç Internacional de l'Ajuntament de Nova York representava el batle, Michael Bloomberg.

També va assistir a l'acte Roky Aoki, un dels magnats japonesos que ha triomfat a Estats Units, espòs de qui fou en el seu dia Miss Tòquio i que manté una bona relació amb el CDEIB, ja que en l'anterior etapa va ser imatge de les Balears.

El director general de Promoció Industrial, Kurt J. Viaenne, va ser l'encarregat de donar la benvinguda als assistents, que van poder degustar diversos plats elaborats amb productes mallorquins.

Bartomeu Trias va traslladar diversos plats de la carta del seu restaurant a Palma perquè fossin tastats a la cosmopolita ciutat de Nova York. No va ser necessari dur cap producte des de Mallorca, ja que avui en dia als EUA ja es poden trobar tots els productes de Balears que van ser necessaris per confeccionar el menú.

Pa amb oli, mousse de sobrassada, magdalenes d'ametles amb albercocs secs, coca de trempó i verdures, i croquetes de llengua amb tàperes van ser alguns dels plats que en forma de tapes van ser oferts al menú, en el qual es va crear un nou còctel amb el gin xoriguer, que combinant-lo amb sucre, llimonada i gratinada es va batejar amb el nom d'ibizatina.