I és que la novetat més destacada d'aquesta nova convocatòria de l'esdeveniment és que celebrarà dues trobades, una d'elles a Menorca, i que aquestes tindran lloc el juliol. L'organització ha justificat el canvi de data per evitar que la meteorologia pugui tornar perjudicar la trobada anual de músics, com va succeir l'any passat.
Així, amb una participació provisional de 63 bandes de música balears per a la cita artanenca (dia 9) i 28 grups per a l'esdeviment previst a Ciutadella (dia 8), la sisena edició de la Trobada de Músics per la Llengua es perfila com la convocatòria més participativa de totes les viscudes fins al moment.
Segons va explicar Toni Nicolau, representant de Músics per la Llengua, amb el fet de dur la trobada a Menorca «s'ha cercat fomentar la connexió entre illes, alhora que saldar un deute pendent ja que la tercera edició de la trobada es va celebrar a Eivissa», destacà.
Tot i que «encara estam treballant en el cartell definitiu», segons matisà Nicolau, «28 formacions ja han mostrat el seu interès per participar a la cita que tindrà lloc al Pla de Ciutadella el dia 8 de juliol». Toni Nicolau assenyalà que s'haurà de fer un sorteig entre els candidats mallorquins perquè tot i que la trobada té el suport del departament de Política Lingüística del Govern balear, els Consells de Mallorca i Menorca i els Ajuntaments d'Artà i Ciutadalla, «l'organització no pot fer-se càrrec de les despeses de desplaçament de tots els grups», entre els quals figuren noms com Antònia Font, Al Mayurqa, Es Reboster i Família López.
Pel que fa a la trobada d'Artà, les formacions disposaran de tres escenaris -dos a la plaça Major i un al teatre- per presentar els seus treballs al públic i revindicar així de forma positiva l'ús de la llengua catalana en el camp de la creació musical a tots els estils, des del rock a la cançó d'autor, passant pel folk o l'ska.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.