Els cellers illencs es presenten amb gran èxit a la Misericòrdia

La Nit del Vi reuní devers 4.000 persones al gran tast d'ahir vespre

TW
0

P.G.Palma.
La veu de Gemma, acompanyada de la música de Lluci Villalonga & Latin Jazz Quartet, acompanyà el tast d'una exitosa segona edició de la Nit del Vi, a la qual van participar 34 cellers mallorquins i que reuní ahir més de 4.000 persones al pati de la Misericòrdia de Palma.

En el decurs de la vetlada, que s'obrí amb el pregó de Joana Aina Ginard, es va procedir al lliurament dels premis del II Concurs a la Millor Carta de Vins de Mallorca. En aquesta convocatòria, el guardó dotat amb 5.000 euros va ser per al restaurant Ca'n Arabí de Binissalem, recollit per Mateu Villalonga Pons. El certamen també va distingir la Millor carta de vins de Denominació d'Origen de Binissalem, que fou per al restaurant Voramar de Santanyí i que recollí Joan Prohens Vidal; de Pla i Llevant, per al Molí des Comte d'Establiments i recollit per Joan Cabrera; i de la Terra, per a Sa Caseta de Gènova. Aquests tres últims premis, dotats amb 2.500 euros. La millor oferta de vins servits en copa, que l'any passat va quedar desert, fou per al restaurant Malvasia de Palma. Recollí el guardó, de 2.000 euros, Patrik Paulen. A més de la dotació en metàl·lic, tots els guardonats van rebre un quadre, obra de l'artista Ferran Pizà.

Després que Miquel Àngel Flaquer, conseller executiu del Departament d'Economia i Hisensa del Consell, agraís la participació del 34 cellers a la cita, «que reconeix el treball i la dedicació dels productors vitícoles», prengué la paraula Maria Antònia Munar. La presidenta de la institució insular destacà que «quan tens les idees clares i saps que allò teu és el millor, l'èxit està garantit». Munar, que diposità tota la seva confiança en la qualitat dels vins mallorquins, assenyalà que la seva promoció «dins i fora de les Illes» pot contribuir «a la rendibilitat de l'economia» i atreure «un turisme de qualitat».