M.PUIGRÓS/A.BASSA. Artà
Si vols que una seqüència sigui inoblidable associa-la a un lloc inoblidable. Una màxima del mestre del suspens Alfred Hitchkock. El lloc elegit per l'ocasió: les coves d'Artà. El resultat: una seqüència inoblidable. Ahir a les 13.30 hores tot estava a punt. Una veu exclama: silenci!. Comença l'acció...
Un primer pla. Timothy Hutton surt a tota, desesperat, pega cops pels vidres d'una oficina. Ningú respon, fa mitja volta i puja escales per amunt, una llarga i misteriosa escala que condueix a les coves d'Artà, o millor: a les coves de l'infern. L'escena es repeteix en diverses ocasions. El director és detallista i vol treure el millor dels seus actors.
Era un moment del rodatge de El laberinto de Kovacs, el títol original del qual és The Kovac box, la darrera pel·lícula del cineasta mallorquí Daniel Monzón. Els actors protagonistes són d'excepció: l'oscaritzat Timothy Hutton i l'espanyola Lucía Jiménez. Un thriller, una història de misteri i suspens rodada en anglès perquè el projecte «va néixer amb vocació internacional» i perquè «són personatges misteriosos que si parlessin d'una altra forma no resultarien creïbles, explicava Monzón.
Lucía Jiménez interpreta una estudiant hispana que decideix evadirse de la realitat que l'envolta a Nova York. El destí elegit per meditar i estar tota sola és l'illa de Mallorca. És el mateix lloc al qual un reconegut autor de best sellers americà (Hutton) es desplaça per oferir una conferència. A Mallorca conflueixen diversos personatges, tan diferents i a la vegada tan units, ja que el destí les ajunta per involucrar-los en una trama que frega la ciència-ficció.
Suïcidis involuntaris i altres fets misteriosos obliguen l'escriptor i la jove hispana a cercar una sortida i una explicació. En paraules de Lucía Jiménez, «el guió és excepcional encara que el més esgarrifant és pensar que totes aquestes coses poden passar, per increïbles que semblin».
Per Lucía Jiménez, que ja compta amb una filmografia molt extensa, «rodar en anglès és un autèntic repte. Encara que el més complicat és el que Daniel espera de mi. Amb una sola mirada ho he de dir tot, és una pel·lícula molt intensa».
Daniel Monzón es mostrà entusiasmat de gravar a Mallorca, «jo crec en els contrasts i una pel·lícula amb la trama obscura requereix un escenari amb molt de llum. Res millor que el paisatge mediterrani per això».
Monzón avançà que «el final és molt clar, encara que té un rerefons moral que deixa una porta oberta al públic perquè recapaciti sobre el que ha vist». Dissabte finalitza el rodatge a Mallorca, encara que s'haurà d'esperar fins a Nadal per veure la cinta a les nostres pantalles.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.