«Aquest llibre és un convit a conèixer el país on vivim, la seva natura, i la diversitat que conté amb racons molt poc alterats amb la intenció de fer-nos a tots una mica més respectuosos i més amants d'aquest paratge», assegura Altaba. També és el resultat de tota una vida de feina i tres mesos de bogeria escrivint els texts. Perquè Altaba és el responsable de tot el contingut del llibre, des de les fotografies -la més antiga de les quals data del 1978- fins als dibuixos «molts dels quals varen ser fets expressament per a aquest llibre».
Natura Salvatge ha estat estructurat en set grans escenaris: la terra baixa, la terra mitjana, els cims més alts, les artèries del món, fronteres imprecises, petits mons a part i sota terra. Cada una d'aquestes parts presenta la fauna i flora dels llocs escollits i al final hi ha una guia de llocs recomanats per anar amb tota la informació pràctica que converteixen el llibre també en una guia transportable a qualsevol indret.
«Quan vaig pensar a fer el llibre vaig escollir com a àmbit els Països Catalans, és a dir, tots aquells llocs on pots arribar des de Mallorca amb relativa facilitat i a més a més t'hi entenen», assegura Altaba, doctor en biologia per la Universitat de Pennsilvània.
Altaba va ser presentador el passat estiu de la sèrie Aprendre a mirar dins del programa De Vacances de TV3 i assegura que «els dos llenguatges són molt diferents, però el llibre permet que tothom el llegeixi quan vol i que el pugui dur a diferents escenaris, mentre que la tele necessita del suport material i del moment. De totes maneres, aquest és un llibre molt atractiu, que beu molt del llenguatge audiovisual».
Una de les coses sobre les quals no té cap mena de dubte Cristian Altaba és que «la serra de Tramuntana, perquè no hi ha cap lloc del món que se li pugui assemblar» és l'espai preferit de tots els que surten al llibre. Escollir un animal no és tan fàcil per a aquest investigador associat del laboratori de sistemàtica humana de la Universitat de les Illes Balears i assessor científic de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, així que n'escull tres: el caragol de Formentor, el gall fer i les falzies.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.