TW
0

P.G.Palma.
Aguditzar els sentits de la vista, l'olfacte i el gust per aquest ordre és indispensable per descobrir el color, l'aroma i el sabor autèntics del vi, tal com va mostrar l'enòleg Arnau Galmés al tast que serví ahir com avançament de la II Nit del Vi, que, convocada pel departament d'Economia i Hisenda del Consell de Mallorca, reunirà 34 cellers mallorquins el dia 2 de juny al pati del Centre Cultural de la Misericòrdia.

En el decurs de l'esdeveniment, que obrirà el pregó de la butlera Joana Aina Ginard, la junta avaluadora del Concurs a la «Millor carta de vins de Mallorca» donarà a conèixer el nom dels restaurants premiats en aquesta segona convocatòria del guardó.

El conseller executiu del Departament d'Economia i Hisenda del Consell de Mallorca, Miquel Àngel Flaquer, presentà ahir la segona edició d'una iniciativa que pretén «promocionar els vins de l'Illa» «donant a conèixer a tots els ciutadans la qualitat de la producció vitícola de Mallorca», assenyalà Miquel Àngel Flaquer.

Acompanyat per la directora insular d'Economia del CIM, Cristina Cerdó; els presidents dels consells reguladors de la Denominació d'Origen de Binissalem i del Pla i Llevant, José Luis Roses i Antoni Bennassar; i representants de l'Associació Empresarial de Restauració de Mallorca, Flaquer recordà que amb aquesta celebració el Consell vol mostrar el seu suport i reconèixer els esforços d'un sector que no deixa de créixer. Prova d'això és l'augment de participants d'aquesta segona edició de l'esdeveniment. Dels 28 cellers que van participar en la primera edició de la Nit del Vi s'han passat a 34, i pel que fa al concurs, enguany opten al premi a la «Millor Carta de Vins de Mallorca» un total de 30 restaurants. Tanmateix, malgrat la «satisfacció» pel nombre de participants i «el gran nivell» de les cartes presentades, Flaquer va anunciar per a la pròxima edició un canvi d'orientació en les bases del concurs per aconseguir un major nombre de participants.