Tres-cents alumnes de secundària participen a la Marató de Teatre

Aquesta edició va incloure també titelles i poesia escenificada

TW
0


Més de tres-cents alumnes d'entre 12 i 18 anys van viure ahir un dia complet de teatre a l'Auditori d'Alcúdia. La majoria passaren per l'escenari per interpretar alguna de les nou obres que entre les nou del matí i les quatre del capvespre va acollir la Marató de Teatre Escolar de Secundària en Català que enguany, gràcies als canvis de l'organització, va comptar amb més públic que mai.

«Hem aconseguit que diverses classes de secundària de cinc instituts de Palma, Alcúdia, sa Pobla i Sineu passin tot el dia aquí no tan sols interpretant les seves obres sinó també com a públic», explicà l'organitzadora de la Marató, Xesca Sastre.

L'organització i els professors encarregats de dirigir les obres coincideixen que aquesta jornada ajuda a formar els alumnes com a espectadors d'arts escèniques i, en fer-se en català, promou l'ús oral de la llengua. «La motivació dels alumnes per veure les obres dels seus companys és més forta que si feim una sortida per veure una obra professional. Intentem que siguin crítics perquè puguin ser, més que actors, futurs entenedors d'obres d'arts escèniques», afegí Sastre.

Enguany, per tal d'evitar esperes entre actuació i actuació s'han triat obres amb una escenografia mínima i, per donar més ritme i diversió a la Marató, s'han intercalat obres més clàssiques com Lisístrata d'Aristòfanes o Caps de conill congelats, adaptació de Dario Fo, amb actuacions amb titelles i lectures escenografiades de poesies de Juan Alcover i Miquel Costa i Llobera. Per altra banda, l'acrobàcia i la música també han estat presents en alguns fragmentes de les obres.

La Mostra
Fins el proper divendres 20 de maig l'Auditori d'Alcúdia acull diferents obres de teatre, rondalles i tallers a càrrec de classes de primària i secundària dels centres escolars públics i privats de la localitat. Entre d'altres, es podran veure El nou comptable de Txekjov, Vull ser gran d'Agatha Roca i L'endevinalla del so d'E. Torres.