Amb el difícil, però no impossible repte de superar els 10.000 exemplars venuts del seu primer volum, Antònia Serrano presenta en aquest cas «totes aquelles que em quedaren a les plaguetes, moltes de receptes i, a més durant aquest entremig, encara n'hi he afegides».
Així, la cuina que presenta als lectors Serrano «consisteix en una mescla de cuina casolana mallorquina, a vegades recuperades de l'oblit immerescut, de receptes familiars, plats aconseguits al llarg dels anys i també de creació pròpia».
Per altra banda, el volum inclou quatre apartats en forma d'apèndix en els quals Antònia Serrano recopila aquelles receptes «gairebé oblidades». En aquestes hi trobam fórmules antigues, «quasi totes vegetarianes i sovint desconegudes pel jovent».
A més a més, hi trobam els apartats: «Matances», «Conserves», en què hom pot aprendre una manera senzilla d'empotar confitures o envinagrats i fins i tot peix, i un molt interessant capítol dedicat a la preparació d'una de les begudes més emblemàtiques de Mallorca, les herbes, dolces i seques. Així mateix, Antònia Serrano ha dedicat un espai d'aquest nou llibre, on es troben 331 receptes, una selecció d'aquelles formes de preparar aliments descobertes en un caramull de viatges.
Així, el lector pot aprendre com preparar un tast dels sabors de Barcelona, Bilbao, Castelló, Ciutadella, Eivissa, Extremadura, França, Gandia, Girona, Grècia, Hamburg, Mojácar, País Basc, Tarragona, Tenerife, Uruguai o la Vall d'Aran.
El cos central del llibre es presenta en 52 setmanes, proposant un menú de primer plat, segon i postres. En un darrer apartat, Antònia Serrano fa una selecció sota el títol de Cuina de cada dia, on les receptes proposades són formes antigues i gairebé oblidades en què s'hi troben plats tan poc coneguts avui en dia com la «bajocada», el «frit mena», l'«aguiat Pep» o els «tronxos de bleda».
Menció a part mereixen els berenars d'aquesta secció, on trobam el «pa amb sobrassada de soldat».
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.