TW
0


El Museu d'Art Modern i Contemporani Es Baluard acollirà a partir del proper dimarts, 19 d'abril, i fins el 12 de maig el cicle de tallers «Ciutat Tolmi», vuit sessions interdisciplinars en les quals l'objectiu serà posar en comú i reflexionar sobre les idees dels anomenats «ciutadans tolmi». Els tallers tendran lloc a Es Baluard els dimarts i dijous de 18.00 a 21.00 hores.

Els responsables d'aquesta estimulant proposta són Isabel Forteza, estudiant de dansa i teatre; Albert Jordà, músic; Maria Bel Riera, arquitecta; Jordi Pallarès, professor i dissenyador de projectes sobre creació i actuacions urbanes; i Jordi Ribas, artista i mediador cultural.

Aquest «taller de tallers» presenta uns conceptes vinculats a uns referents audiovisuals, incloent-hi urbanisme, literatura, música, software o expressió corporal. «Volem descobrir els espais amb els quals cada un dels participants s'identifica; els seus llocs interiors, que es poden traslladar a físics i utòpics, fantàstics», explicà Jordi Pallarès.

Aquesta proposta té el seu substrat filosòfic en «l'efecte terapèutic de la posada en comú». Lluny d'estar enfocat a un públic concret, «aquests tallers són aptes per a les persones adultes, sense haver de menester una formació específica, però que vulguin reflexionar i qüestionar l'espai públic o privat en què viu».

«Totes les ciutats tenen una sèrie de portes, imaginàries, per les quals connecten i comuniquen els individus. Així, hi ha tantes ciutats com ciutadans tolmi, o ciutadans tolmi latents», apuntà Pallarès. «Fent ús d'activitats senzilles, didàctiques i multidisciplinars provocarem la reflexió sobre la ciutat», afegí.

Així, els cinc membres participaran en tots els tallers, cada un dels quals centrats en les seves especialitats. Plànols sonors farà una recerca sobre les bandes sonores i com es dibuixen els paisatges de la ciutat. Dogville. Moments privats en espais públics traslladarà en un taller espai-cos-acció la realitat de cada participant basant-se en la pel·lícula de Lars Von Trier.

Maria Bel Riera dirigirà un taller de maquetes en el qual els participants intentaran construir les «ciutats invisibles» d'Italo Calvino. A continuació, Pallarès dirigirà la sessió titulada Itineraris personals per la ciutat de Palma, en la qual els referents personals es localitzaran en una ciutat real. El record és el lloc se centrarà en la memòria de les ciutats; i El so de les ciutats acostarà distintes denominacions d'origen musicals, com els sons Getxo, Philadelphia o Bristol.

El 19 i el 20 de maig tendrà lloc el «Cicle de xerrades tolmi», que acostarà al públic aquest concepte des de diversos àmbits i perspectives. El termini d'inscripcions es manté obert. Es pot ampliar informació a www.ciutattolmi.org i podeu apuntar-vos-hi al 971 908 200.