Inaugurada la Mostra de Cuina

L'esdeveniment vol superar en els propers deu dies 60.000 persones

Maria Antònia Munar en un moment de la inauguració.

TW
0

J.N.Palma.
La XXI edició de la Mostra de Cuina Mallorquina obrí ahir les seves portes al recinte firal de Palma. Vint restaurants, quatre escoles d'hoteleria, sis forns i pastisseries, deu cellers vinícoles, tres fabricants de licors i 27 empreses de diferents sectors passaran al llarg dels propers deu dies pel recinte amb el millor de la seva oferta. La mostra romandrà oberta entre les 12.30 i les 16.00 hores i les 19.00 i les 23.00 hores.

Com a gran novetat, la mostra comptarà enguany amb major nombre de demostracions en directe de com es fan diversos plats, com també còctels.

La inauguració de la mostra comptà amb representants de les tres principals institucions. Entre els diversos parlaments, especialment significatiu fou el d'Antoni Ferrer, un dels fundadors d'aquest esdeveniment, qui destacà que «el millor elogi de la mostra, després de 21 anys, és el seu públic, que any rere any acudeix a la cita». Ferrer es referí a la trobada gastronòmica com «el restaurant més gran i popular de la nostra terra» i reivindicà les arrels de la nostra cuina adaptades al temps actual.

Representants institucionals com ara la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, o la batlessa de Palma, Catalina Cirer, recolliren les paraules de Ferrer per ressaltar la importància d'un esdeveniment com el de la Mostra per potenciar la nostra gastronomia.

La presidenta Munar posà en valor aspectes com la gastronomia com a referent per al turisme cultural o per aprofundir en la nostra història. Segons digué, «després de la llengua pròpia segurament la gastronomia és el tret que més bé identifica una història. A través dels nostres plats segurament podríem escriure la nostra història», digué.

La mostra reuní l'any passat més de 60.000 persones. Enguany s'espera arribar a aquesta xifra, una xifra límit a causa de la capacitat del recinte.