TW
0

La música i el folklore no podien faltar dins l'extens programa d'actes amb el qual ahir es commemorava el Dia de les Illes Balears i, per aquest motiu, es deixà sentir primer al carrer i, més tard, al Teatre Xesc Forteza i a l'Auditòrium de Palma.

Sota el lema El so de la música, el concert que havia d'ambientar el mercadet de la plaça Drassanes hagué de canviar la seva ubicació al passeig Sagrera degut al fred i en previsió que plogués. Així, el pati de la conselleria de Presidència es convertia a darrera hora en improvisat escenari per als distints intèrprets que havien estat contractats per a la ocasió.

Solucionat el problema, el clavicordi Timothy Roberts encetava el recital, l'objectiu del qual era traçar un recorregut pels distints estils musicals existents: des de la música antiga, fins al pop, passant per la música coral, la clàssica, les bandes sonores del cinema i el jazz.

Dins d'aquest repàs exhaustiu a les diferents tendències musicals, el cor Collegium Vocale, dirigit per Fernando Marina, interpretà un repertori que va recórrer la música vocal de tots els temps. Per la seva banda, l'intèrpret de piano Alfredo Oyáguez i el violinista Smerald Spahiu feren sonar algunes de les obres més importants del programa clàssic.

També al piano, Christian Guerin oferí al públic una significativa selecció de temes d'afamades bandes sonores, mentre que els estàndards del jazz van sonar de la mà del duet de vibràfon i guitarra, David Marrin i Gabriel Escalar. La veu de Vero Martín tancà el programa musical en aquest escenari, amb versions de la música pop.

Just quan Martín començava la seva actuació, a un altre escenari, el Teatre Xesc Forteza, donava inici l'exhibició folklòrica de les Illes. La mostra comptà amb tres formacions prou consolidades i representatives de totes les Balears. Així, representant el folklore mallorquí actuà l'Escola de Música i Dansa de les Illes, a la qual seguiren després el Grup Folklòric Ciutadella i la Colla Sa Bodega d'Eivissa.

Per últim, l'actuació que el grup American Gospel Singers oferí a l'Auditòrium portà al pati de butaques d'aquest escenari la calor que havia mancat a les actuacions del carrer degut a les baixes temperatures. Els vocalistes i instrumentistes que integren el conjunt van interpretar per al públic de Palma un repertori de cançons de gospel de finals del segle XIX.