El director insular de Patrimoni, Joan Josep Mas, confirmà que la comissió política aprovà donar suport «sense variar cap punt» a l'acord dels membres de la Ponència Tècnica del passat dia 1 de febrer. En aquella sessió, excepte l'Ajuntament i la UIB que es van abstenir, tots els membres es van mostrar a favor de la integració de les troballes arqueològiques, encara que tots van estar d'acord que la pedrera romana, única a Mallorca, havia de conservar-se. Els tècnics van argumentar que, com s'ha fet en altres ciutats de l'Estat, existeixen mètodes arquitectònics per conjugar construcció i conservació.
S'ha de recordar que, dels tres solars que ocupa la promoció immobiliària, en un ja s'ha començat a aixecar l'edifici amb permís del Consell. La decisió de la Ponència afecta els altres dos, on es troba el jaciment i la pedrera romana, la primera del període romà que es troba a Palma. El portaveu del PSM, Antoni Alorda, va demanar que el projecte permeti un règim de visites a les troballes.
A la mateixa sessió, la comissió aprovà la incoació de l'expedient per declarar Bé d'Interès Cultural (BIC) l'església i el convent de Sant Francesc de Paula (antic convent dels mínims), així com la declaració definitiva com a BIC de la màquina d'electricitat de Binissalem. Així mateix, entre d'altres acords, la comissió aprovà atorgar els permisos per continuar aquest any les campanyes arqueològiques adients al túmul de Son Ferrer i al jaciment del puig de sa Morisca.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.