Carles d'Anglaterra i Camilla Parker-Bowles es casaran el 8 d'abril

Després de més de tres decades de secret idil·li, la parella reial protagonitzarà les noces de l'any

TW
0

El palau de Windsor va ser escenari ahir vespre de l'esperat anunci de matrimoni entre el príncep Carles d'Anglaterra i Camilla Parker-Bowles, un enllaç que tindrà lloc el 8 d'abril en una cerimònia privada i civil al castell de Windsor. L'esdeveniment ja ha estat batejat com la boda de l'any després d'un història d'amor de 30 anys.

El príncep Carles, de 56 anys, es va casar el juliol del 1981 amb Diana de Gal·les, però el matrimoni va acabar el 1992, després que la princesa digués públicament que el seu marit era amant de Parker-Bowles. El matrimoni va tenir dos fills, els prínceps Guillem i Enric.

Camilla Parker-Bowles, de 57 anys, es convertirà en duquessa de Cornwall i quan el príncep Carles sigui rei, no serà reina sinó princesa consort. Amb aquesta voluntat, el príncep Carles ha regalat a la seva futura esposa com anell de compromís, una joia de diamants pertanyent a la Família Reial Britànica. És aquesta una aliança de platí, decorada en el centre amb un diamant incustrat

La reina Isabel II d'Anglaterra i el seu marit Felip d'Edimburg han assegurat en un comunicat que ofereixen una «calorosa felicitació a la parella» i han dit que estan «molt contents».

La memòria de la princesa Diana de Gal·les està encara present, ja que era una persona molt apreciada pels ciutadans, per la qual cosa aquest anunci té dues lectures diferents. Per a alguns és una història d'amor que ha pogut superar totes les dificultats, però per a altres és una traïció al passat, perquè la raó per la qual el príncep Carles és l'hereu és perquè el seu oncle va haver de renunciar al tron per casar-se amb Wallis Simpson, una dona nord-americana divorciada, com Camilla.

La situació de Camilla, de 57 anys, ha estat vista sempre com un obstacle per al casament, ja que el príncep Carles, una vegada sigui rei, es convertirà en el cap de l'Església Anglicana, que fins ara no acceptava els casaments dels divorciats.

L'Església accepta
Però les coses van canviar quan fa uns mesos l'exarquebisbe de Canterbury George Carey va dir que «el que seria natural és que es casin». En aquest sentit, l'arquebisbe de Canterbury féu costat ahir als plans de noces dient que estan d'acord amb les orientacions de l'Església anglicana relatives a matrimonis en segones núpcies. Aquests preparatius «tenen tot el meu suport», i «són conscients de les nostres orientacions», indicà l'actual líder de l'Església al Regne Unit.

El príncep Carles i Camilla Parker Bowles passaran la lluna de mel en una històrica estança que posseeix la família reial a Balmoral, en el centre d'Escòcia. Birkhal, propietat de Carles, és un edifici grandiós, que tot i ser un refugi de caça, en realitat s'assembla més a una casa de camp, construïda el 1715. Especials records té per a Carles, ja que fou aquí on el príncep es refugià durant la tempestuosa separació de la princesa Diana.

L'opinió del poble ja s'ha fet sentir, i el 70% dels britànics es mostra en contra de la unió, segons el primer sondeig realitzat ahir mateix per la cadena d'informació Sky News.

L'antipatia que el poble anglès sent cap a Parker-Bowles contrasta amb l'enorme simpatia que professaven cap a la princesa Diana, que anomenava «Rotweiler» a Camilla, tot i que es rumoreja que fou ella qui va empènyer Carles al matrimoni amb la difunta princesa.