Segons Font Poquet, del balanç d'aquests vint anys de trajectòria es desprèn que els temes més editats són la història de Mallorca, la temàtica jueva i la figura i l'obra de l'Arxiduc Lluís Salvador. De la nòmina d'autors en destaquen personalitats de la intel·lectualitat illenca com Josep Maria Quadrado, Joaquim Maria Bover o Gaspar de Jovellanos.
Després de 20 anys, Miquel Font continua al capdavant de l'empresa, que, tot i haver «adquirit altres dimensions» manté fidelitat a l'esperit i filosofia que l'han fet créixer: «cercar lectors per damunt del fet de vendre», apunta Miquel Font Poquet.
Fill del fundador del segell, al qual s'incorporà fa alguns anys en qualitat de col·laborador, Miquel Font representa el salt generacional en l'empresa editora, que inicia el 2005 amb il·lusió i amb una sèrie d'actuacions immediates previstes. A banda de diversos projectes de publicació, que, supersticiós, mai avança fins que el llibre no surt de la imprempta, entre les novetats destaca la creació de la seva pàgina web, que espera posar en marxa aquest 2005. La inclusió a la xarxa de l'editorial està orientada a incrementar el treball de difusió que, des del 1986, el segell realitza a fires internacionals com les de Frankfurt i Liber.
En el moment de la seva aparició, «La Rodella» va suposar l'única col·lecció -fins llavors a tot l'estat- dedicada exclusivament als llibres de temàtica judaica. Fins a la data n'han aparegut 15 títols, entre els quals es troben estudis de referència com El mito triunfante, d'Eva i Juan Laub; i Los chuetas mallorquines, de Baltasar Porcel. Amb 21 títols en el mercat, «Evast i Aloma», la segona de les col·leccions, va néixer per donar una dimensió universal de l'arrel balear, mentre que a l'«Arca de Noé», el segell editorial inicià una tasca de recuperació d'obres de diversa temàtica. Miquel Font Editor continuà creixent. «Biblioteca Balear» tractà de fer arribar al lector obres representatives de la vitalitat cultural balear.
«Miramar» fou el títol elegit per reunir les obres «de i sobre la figura de l'Arxiduc Lluís Salvador», i que compta amb títols com Catalina Homar i s'Estaca, per primera vegada traduïda al català, o El sueño de una noche de verano, ambdues del polígraf i científic príncep austríac.
Pel que fa a les «Obres de Ramon Llull. Edició facsímil», volia apropar al públic especialista i al lector en general aquella edició encara avui definitiva, que a finals del segle XIX, intel·lectuals com Antoni Maria Alcover, Mateu Obrador o Salvador Galmés, iniciaren i que no acabaria fins 50 anys després. Es tracta de l'edició crítica de les obres de Llull, complementada per les Bibliografies lul·lianes, catàleg que aplega els títols publicats sobre el beat des del segle XV.
La col·lecció «Imatges d'ahir» rescata a través de fotografies antigues èpoques pasades. La bibliografia balear es dóna cita en la col·lecció «Alicorn», que, en certa manera, es complementa amb «Opúcula Efímera», concebuda com un repertori de curiositats bibliogràfiques. La col·lecció didàctica pretén oferir un conjunt de materials per a l'ensenyament i l'aprenentatge de les diverses àrees del coneixement de l'alumne en els distints graus de l'ensenyament regulat. Altres col·leccions són «La plaça dels pintors», «Urbs Vetus», i «Obres diverses».
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.