Les naus on s'han produït els robatoris. | S.A.

TW
0

La Conselleria de Cultura va reconèixer ahir que els lladres van entrar en unes naus del carrer d'Aragó que s'empren com a magatzem general de la Conselleria i del Museu de Mallorca. Catalina Sureda, directora general de Cultura, va explicar que, a partir de llavors, s'«ha reforçat» la seguretat en les naus en combinació amb la Conselleria d'Interior. Sureda va admetre que faltaven unes cadires que pertanyien al Museu i que, després de l'actuació dels lladres, es van trobar caixes obertes. Tot i així, va apuntar que no es van emportar res de valor encara que resulta difícil saber què ha desaparegut, atesa la quantitat de material que el magatzem allotja. «És difícil saber exactament que se n'han portat», digué. A les naus es guarden des de pupitres o prestatgeries fins a elements arqueològics o patrimonials. Respecte a aquests últims «hi pot haver magatzems antics de material que no estan inventariats», comentà.

Pel que fa a les restes arqueològiques trobades en els últims anys, el material és lliurat al Museu, que n'és dipositari. Les entrades es documenten i es numeren. Però l'edifici del Museu no té capacitat per absorvir tanta quantitat de restes, especialment trossos de ceràmica en caixes, fet pel qual aquests es guarden en diferents magatzems. El del carrer d'Aragó és tan gran que allotja fins i tot un camió, la caixa tancada del qual feia de caixa forta.

«Pel que sembla s'han emportat alguna cosa, unes cadires que eren del Museu», va dir la directora general, qui afegí que, quan va succeir el primer assalt, «tot allò de valor del Museu es va tornar al centre». Sureda reconeix que aquestes naus situades en una zona que va definir com «difícil» contenien peces importants. Així mateix, va «incidir» que al magatzem «s'ha reforçat la vigilància» i que les alarmes estan connectades amb la seguretat del Govern». Sureda diu que des de Cultura s'està intentant centralitzar la custòdia de tot el que pertany al Museu en un sol magatzem i inventariar tot el que hi ha a les naus, el que suposa «moltíssim de treball».