Segons explicà Maria Barceló, la informatització de l'índex de la revista «és un tema prioritari». A punt de sortir al carrer el número 60, eBotlletí mai no ha deixat de publicar-se en els seus 120 anys de vida. Potser ha canviat el format i ha viscut períodes més difícils, «però mai no s'ha interromput». Això fa que el nombre d'autors col·laboradors i estudis publicats sigui molt ample i «la informatització de les dades per facilitar-ne la consulta es fa urgent».
Encara amb molt de camí per recórrer, l'Arqueològica compleix enguany 125 anys de vida dedicada a l'«estudi, la defensa i la divulgació del patrimoni, com també a la investigació de la vida i l'obra de Ramon Llull». Presidida des de fa una dècada per la historiadora Maria Barceló, la institució es prepara per commemorar l'efemèride amb diverses activitats. La publicació del segon volum sobre la Història de la Societat, una exposició i la posada en marxa de la realització de l'índex deBotlletí, la revista que la Societat Arqueològica edita des del 1885, són els projectes prioritaris que es volen desenvolupar aquest 2005, en què també es programaran «actes de caire més lúdic».
La publicació del segon volum de la Història de la Societat Arqueòlogica Lul·liana és el segon projecte al qual la institució donarà prioritat. S'hi incidirà en el ric patrimoni d'aquesta entitat, donant preferència a la tasca d'inventariatge i catalogació dels seus béns. No debades, aquesta institució, «oberta a tothom però de gestió privada», té «molts béns», encara que «pocs doblers». Aquesta no és una queixa gratuïta. El corrent a 220 volts no arribà fins fa dos anys, i les tasques d'arxivament i catalogació l'efectuen els mateixos socis -prop de set-cents membres- de manera desinteressada.
Malgrat que la major part de la col·lecció és al Museu de Mallorca, la conservadora de la Societat, l'arqueòloga Magdalena Riera, assenyala que a la seu del carrer Sol de la institució es conserven béns arqueològics i artístics, hemeroteca; biblioteca, on destaca especialment la que fou llegada pel propietari de la casa, Estanislao Cosca Aguiló; arxius tan diversos com el de l'arquitecte Guillem Forteza i el conjunt epistolar de Pere d'Alcàntara Penya; a més de nombroses i diverses col·leccions, com la del fotògraf de l'Arxiduc, Virenque.
Pel que fa a l'exposició, prevista per al mes d'abril, segons explicà Barceló, la mostra que comissaria el vicepresident de l'Arqueològica, el llibreter Manuel Ripoll, comptarà amb la col·laboració de la Biblioteca Nacional de Catalunya i aplegarà tota una sèrie de volums, la importància dels quals rau en el tipus d'enquadernació que presenten, a cura d'Àngel Aguiló.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.