A les 10.30 hores, la parròquia de Sant Miquel s'omplí de fidels per a la tradicional missa, presidida pel pare Sebastià Galmés, ajudat pel pare Llorenç Riera. Galmés inclogué en el seu sermó un fort missatge conciliador en el qual es convidà a reforçar els vincles de la convivència, amor i respecte pels altres, així com Sant Antoni féu pels animals, «que veia com criatures creades per Déu, més enllà del seu ús en el dia a dia domesticats per l'home». El pare Galmés reflexionà també sobre la importància dels animals en el món actual, i destacà «la companyia i amor que canets i moixos ofereixen a moltes persones necessitades».
No faltà la tradició més mallorquina amb la participació del grup Balls i Tonades de Mallorca, de la barriada de Son Roca, amb eBall de l'Oferta, i la interpretació deBenedictus a càrrec del baríton Francesc Bosch.
El fet de ser un dia feiner provocà que l'assistència de públic, carrosses i animals no fos tan gran com en l'edició anterior, celebrada en dissabte. Entre els desfilants va destacar una gran afluència de cans de totes les races i molts cavalls, que passejaren pels carrers de Ciutat.
Davant Sant Antoniet es va instal·lar el cadafal de les autoritats, des del qual Catalina Cirer, batlessa de Palma, i regidors de Cort acompanyaren els capellans de l'església de Sant Miquel en les Beneïdes.
Els primers a desfilar foren els genets de la secció muntada de la Policía Municipal i el seu carruatge seguits dels tamborers de la Sala i els xeremiers. Els seguí la banda municipal de música i algunes colles de xeremiers, que posaren així l'animació musical al matí.
A continuació començà la desfilada d'animals per ser beneïts. Entre aquests destacà la gran quantitat de cavalls i genets, alguns dels quals provocaren els aplaudiments del públic assistent per les seves filigranes de doma. Així mateix es van veure animals tan diversos com conills, alguna cabra, canaris, alguna serp que va escarrufar més d'una persona, lloros, algun ànec i fins i tot peixos de colors.
Un dels factors més encertats per part de l'organització fou la col·locació d'una tanca que separà els participants en la beneïda del públic assistent, fet que va permetre una desfilada més fluida i la prevenció de perills per massa proximitat amb alguns animals que, com els cavalls, no estan del tot habituats a rodejar-se de tant renou i gent.
En finalitzar la desfilada i les Beneïdes es va dur a terme la tradicional entrega de premis a la millor carrossa, que va ser per a «Sa Ferreria de Son Grau» de Son Ferriol. En el muntatge es podia veure el sant acompanyat d'un poni i un ferrer que n'adobava les ferradures.
En la categoria de cavalls fou vencedor Juan Duarte, amb ponis. En la d'animals domèstics i de companyia, l'instructor Cabanillas amb el pastor alemany de la Policia militar.
En la categoria d'animals sense classificar fou guanyador Lasa Abbso, de Catalina Coll; i com a premi especial, els comerços Sant Miquel guardonaren el ca batejat com Brixon Frise, propietat de Regina Balstacs.
Encara que la combinació del mesclat amb la complicada feina de transportar en carro i sense frens pels empinats carrers de Pollença un pi de 20 metres de llarg no sigui una tasca fàcil, als pollencins els sol donar un bon resultat i converteixen la seva festa més senzilla i arrelada en centre d'atenció per a milers de persones.
Els mossos de Pollença, devers setanta homes, es reuneixen a mitjan matí a la possesió de Ternelles acompanyats de les autoritats locals per començar, després d'un bon berenar, la davallada del pi. L'arbre està a punt, des d'una setmana abans, per al seu trasllat cap a la plaça Vella de la localitat. Una vegada allà, el posen dret perquè els més atrevits mirin d'enfilar-se fins al capcurucull, a la recerca del gall que en penja i que serveix de premi.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.