Estudi Zero retorna amb l'obra 'Les Cadires' al teatre absurd de Ionesco

La companyia estrena demà el nou muntatge al Teatre Sans de Palma

TW
0

NURIA ABAD.Palma.
Després de la representació de La cantant calba i Pim, pam, pum, la companyia Estudi Zero ha tornat elegir un text del dramaturg romanès Eugène Ionesco, màxim representant del denominat teatre de l'absurd, per al seu pròxim espectacle. Les Cadires, que s'estrana demà al Teatre Sans, s'emmarca dins d'aquest corrent literari amb el qual alguns autors del segle XX van voler plasmar l'angoixa existencial humana.

A Les Cadires, dos vells anul·lats per la solitud i la incomunicació a les que els ha portat la rutina s'inventen una reunió amb personatges imaginaris que van acomodant a les cadires. «És un joc tendre i alhora macabre al qual Ionesco va saber conjugar l'angoixa vital amb un brillant sentit de l'humor i un sorprenent toc surrealista», explica Pere M. Mestre, director de l'obra.

Interpretada per Dominic Hull i Pepa Ramón -amb la posada en escena dels personatges secundaris per part de Nacho Sandoval i Maria Rosselló-, l'elecció d'aquesta obra per Estudi Zero respon a un doble propòsit: «retre homenatge a Ionesco deu anys després de la seva mort» i «recuperar el gust de la companyia pel teatre de l'absurd, ja que aquest ofereix als actors unes possibilitats creatives i de llibertat interpretativa innombrables», puntualitza Mestre.

L'obra, que romandrà en cartell fins al pròxim diumenge 30 de gener -amb funcions a les 20.30 hores de dijous a diumenge-, explica amb una posada en escena «atemporal», ambientada en «un futurisme antic» en un intent de màxima fidelitat a la proposta estètica del seu autor.

D'altra banda, Estudi Zero reestrena, aquesta vegada en el Teatre Municipal de Palma (del dia 4 al 6 de febrer), el seu espectacle Tot Shakespeare... o, no un repàs en clau còmica de totes les peces del gran poeta i dramaturg anglès. Els actors Dominic Hull, Joan Pere Zuazaga i Pere M. Mestre s'encarreguen de posar en escena els personatges més coneguts de William Shakespeare en allò que ells denominen «un disbarat amb molta substància», segons assenyalaren.

Finalment, recordar que l'Escola d'Arts Escèniques del Teatre Sans inicia a partir d'avui i durant tots els dimecres un nou taller d'iniciació al teatre. Així mateix, el mes de febrer es programaran nous cursos monogràfics dedicats al món de la interpretació.