Llibres, diaris i verdures, junts de nou al Mercat de l'Olivar de Palma

La biblioteca del centre es va reinaugurar aquesta tardor passada

TW
0

ANA BELÉN LLOPIS. Palma.
Han transcorregut alguns mesos des que aquesta tardor la biblioteca municipal del Mercat de l'Olivar obrí de nou les portes al públic. Durant la seva primera etapa, que va abastar des de 1990 fins al 2002, aquest espai cultural va estar ubicat a la planta baixa de l'edifici, però posteriorment va tancar les portes i va romandre inactiva durant un període de dos anys. Ara la biblioteca ha tornat a la normalitat i ofereix de nou els seus serveis a tots els lectors. De dilluns a divendres roman oberta de 08.00 hores a 14.00 hores, i els dissabtes de 09.00 hores a 13.00 hores. «Allò més habitual són les consultes telefòniques de persones que volen informar-se sobre on localitzar algun exemplar i sobre el préstec de llibres. Cada vegada es fan més reserves per telèfon i Internet», comenta Montserrat Serrats, auxiliar de la biblioteca, al capdavant del servei.

El remodelat centre, que compta amb 200 socis, és tranquil i acollidor, encara que la seva capacitat és limitada i només pot allotjar uns dotze usuaris. «Vénc aquí perquè a altres biblioteques hi ha tanta gent que de vegades em sent aclaparada. Aquí faig els deures i estudii per als exàmens. Vaig descobrir aquest lloc per casualitat, perquè no està molt indicat, i des de llavors vénc una vegada per setmana», assenyala María Rodríguez.

El seu fons, malgrat ser reduït per qüestions d'espai, està compost per llibres de matèries generals, novel·les, diccionaris, exemplars especialitzats i novetats editorials com Àngels i dimonis, de Dan Brown, o L'anel, de Jorge Molist. També és freqüent trobar en ella molts lectors de diaris i revistes, que acudeixen pràcticament cada dia per estar informats del que succeeix al seu voltant, com Pedro Juan Coll. «Des que ha canviat d'ubicació, la biblioteca es veu menys, m'agradava més quan estava a baix». José Miguel Sánchez és soci i pensa que «toca tots els temes però, en ser petita, hi ha poc material. Normalment faig lectures temàtiques, sobretot consult qüestions històriques i de temes de dret».

Altres persones, com Roberto Valbuena del Río, consideren que hi «ha una bona diversitat, és molt diferent a la resta de biblioteques i, encara que és petita, la ubicació està bé, perquè fins i tot qui acut al mercat a fer la compra pot apropar-se aquí a buscar algun llibre». Jaume de Riba acut a llegir la premsa local gairebé a diari i considera que «no està ben indicada, la vaig trobar perquè m'ho va comentar algun bibliotecari i el que cerca troba. Però que estigui dins del mercat em sembla òptim perquè faig la compra i puc culturizar-me».