El Govern creu que la posada en llibertat de l'imam és «un disbarat»

L'islamista reconegué el seu error dient que «ningú no és perfecte»

TW
0

AG.Madrid.
La vicepresidenta primera del Govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, qualificà d'«absolut disparat» la decisió de la justícia de posar en llibertat condicional l'imam de Fuengirola que estava condemnat a un any i tres mesos de presó per incitar a la violència contra les dones. «És tot un absolut disbarat i no contribueix a la necessitat que tenim que des de tots els sectors públics s'adoptin totes les mesures que l'Estat de dret ens ofereix per acabar amb aquesta xacra macabra», afirmà de la Vega, jurista de formació.

En canvi, el ministre de Justícia, afirmà que la decisió d'alliberar l'imam és «purament judicial» i defensà el sistema penal. Sigui com sigui, la decisió ha aixecat un notable rebombori i les veus en contra de la llibertat condicional de l'imam ahir s'escoltaven altes i clares.

La presidenta de l'Institut Català de la Dona (ICD), Marta Selva, traslladà a representants de la judicatura a Catalunya «el malestar social i institucional» que ha suscitat la decisió. Altres col·lectius femenins i el PP també alçaren la veu.

L'audiència de Barcelona va suspendre la condemna decretada el gener contra Mohamed Kamal Mustapha, de 44 anys, després d'haver passat 22 dies a la presó. L'imam, autor del llibre La mujer en el Islam, fou condemnat a quinze mesos de presó per haver incitat a pegar les dones al volum, malgrat ell després especificà que fos com «un simple patiment simbòlic que no sigui excessiu».

A la seva sortida de la presó d'Alahurín de la Torre, el religiós reconegué que s'havia equivocat al seu volum i assegurà que per als pròxims se cercarà un traductor de castellà per evitar «males interpretacions».

«Ningú no és perfecte, si cercam errades, fins i tot als llibres sagrats en trobarem», digué Mustapha. Pel que fa al curs que se l'obliga a realitzar, apuntà que encara que ja coneix la Constitució espanyola, tornarà a estudiar-la, en considerar que «totes les persones que treballen al públic han de llegir i estudiar profundament l'Espanyola i l'europea, perquè és molt positiu». La seva dona, Hanem, donà suport a l'imam afirmant haver passat «molta de pena i por» i afegí que «mai» li ha donat problemes, sinó que l'ha feta «feliç».

Com ja s'informà, l'audiència de Barcelona imposà al religiós seguir un curs sobre els drets reconeguts per la Constitució Espanyola i la Declaració Universal dels Drets Humans. Segons aquesta instància, la permanència a la presó perjudicaria la seva reinserció.