Sa Nostra celebra quinze anys al servei del progrés cultural de les Illes Balears

L'espai commemorà l'efemèride amb un acte en què no faltà música, teatre ni cinema

Detall del públic assistent a l'acte institucional celebrat ahir horabaixa.

TW
0

JOANA NICOLAU.Palma.
El Centre de Cultura S Nostra acollí l'acte institucional de comemoració del 15è aniversari del seu naixement. L'esdeveniment reuní personalitats vinculades al món de la cultura, així com també nombrosos alts càrrecs de caixa de Balears. La celebració serví per fer un repàs a aquests quinz anys d'activitats al voltant de la cultura. El resum ho diu tot, 316 exposicions, la projecció de 1.064, 570 concerts, 239 concerts escolars per a més de 64.220 alumnes, 585 conferències, més de 1500 col·laboracions i mes de dos milions i mig d'usuaris.

El desembre de 1989 obria les portes convertint-se en la primera factoria cultural d'aquestes característiques de Palma. El president de Sa Nostra, Llorenç Huguet, retrocedí en el temps per recordar aquells moments en què «Palma era una ciutat mancada d'infraestructures culturals» fins arribar al moment present en què el centre «s'ha convertit en espai de referència».

Huguet tingué especials paraules d'agraïment a l'anterior president de Sa Nostra, Fernando Alzamora, que inaugurà el centre, així com al primer director gerent de la Fundació, Miquel Alenyà, i a l'equip director amb què començà a caminar; Albert Ribas i Magdalena Aguiló.

Molt significatives foren també les paraules dedicades a Carlos Blanes, en aquests moments director general de Sa Nostra, i que fou qui impulsà la idea d'aquest espai. Huguet acabà el seu parlament amb reflexions que posaren en relleu la necessitat de continuar endavant amb la feina. «Oci sense cultura pot ser perillós, com més cultura més llibertat, llibertat des del pensament, per als bons pensaments».

A més d'Huguet, els parlaments anaren a càrrec del director general de sa Nostra, Pere Batle i del director gerent de la fundació, Andreu Ramis. En representació del Govern, el conseller de Cultura, Francesc Fiol, possà en relleu la important feina feta destacant el fet que «hagi servit per posar en valor la nostra cultura i a l'hora hagi estat una finestra oberta a la cultura universal a través d'exposicions d'artistes internacionals». Per acabar, el conseller féu seu un vers que minuts abans Gom Teatre havia recitat en el seu espectacle, Poetes amb bicicleta i sense: «No m'atreu cap futur si tu i jo no hi som».

L'actuació de Gom, que consistí en el recitat i interpretació de diversos fragments de poemes de Miquel À. Riera, Guillem d'Efak i Damià Huguet fou un dels espectacles de l'acte que començà amb un recital de la Camerata de sa Nostra. Entre ambdues actuacions tingué lloc la projecció de diversos vídeos en què s'oferia un recorregut per les principals activitats.