Per dur a terme l'exhibició, Sa Nostra encarregà a José M. Pardo la confecció d'un catàleg, «tan complet com sigui possible», de l'obra de Fuster Fortesa. El resultat, amb més de 200 pintures indexades, es presenta en una selecció de 86 quadres, de tots els formats, que es podran gaudir a la sala gran del centre artístic fins el proper 12 de febrer.
José M. Pardo explicà «l'enorme esforç de temps i doblers» que s'ha necessitat per a la realització d'«aquesta catalogació raonada». Pardo afirmà que Antoni Fuster és el «més desconegut dels artistes més representatius d'aquest període històric». Aquest fet es deu, segons Pardo, que «Fuster Fortesa pertanyia a l'alta burgesia i, atesa la seva situació econòmica, mai no es va dedicar a la pintura professionalment».
La pintura de Fuster arrenca de la tradició academicista apresa al taller de Joan Mestre. Durant la seva trajectòria són molt comunes les imatges de marines i les drassanes, ja que era de família d'armadors. També hi són presents l'ambient madrileny en un primer moment i, al final de la seva carrera, l'«ambient pictòric romà», a més a més d'una important tasca com a retratista.
«El tema de la platja és comú en l'obra de Fuster, però en la seva època fou una novetat que provenint d'ell és molt lògica, ja que passà la seva infantesa molt a prop de la mar», indicà José M. Pardo.
La darrera exposició dedicada a Fuster Fortesa fou en la celebració del centenari de la seva mort, tot i que tan sols inclogué dotze quadres.
La mostra que acull el Centre Cultural Sa Nostra es presenta ara com, possiblement, una de les retrospectives més grans dedicades al pintor mallorquí.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.