TW
0

El diari Nord-americà The Boston Globe publicà aquests dies a diverses de les seves edicions una ampla informació sobre el museu Es Baluard. El rotatiu destaca a la seva secció d'oci i viatges des de l'arquitectura del centre, a les obres que conté i el revulsiu cultural que ha suposat per a l'illa. L'article, que presenta Mallorca com «una illa plena de plaers continentals», s'inicia amb unes afirmacions del president de la fundació, Pere A. Serra, a les que incideix amb el principal objectiu d'aquest museu. Textualment explica que «molta gent ve a Mallorca atreta pel seu sol i arena, així com pel seu vi i bon menjar econòmics... però nosaltres veiem que en altres zones turístiques com ara de la Cte Azur, Niça o Cannes també hi havia molts de museus i atractius culturals. Jo volia que Mallorca fos així, tengués aquest afegit...».

La publicació constatà que aquest presupòsit inicial s'ha complert amb el museu. Després d'aprofundir en la ubicació de Mallorca, i de Palma, especifica que «Mallorca s'està transformant en una destinació cultural» afegint que «a la dinàmica capital, i arreu de l'illa, un pot trobar molt més que les conegudes tapas i renoueres platges». Pel que fa a Es Baluard, especifica que «s'ha construït en un antic quarter de Palma...» i l'obra nova, realitzada amb materials moderns, s'ha fet incorporant l'estructura dels murs de la fortificació del segle XVI.

La col·lecció afirma que recorre obres des de 1900 fins a l'actualitat, fent especial menció a la història dels artistes que han trenallat a l'illa. «Pintura, escultura, ceràmics i dibuixos estan representats per Pablo Picasso, Joaquim Mir, Cezanne, Henry Moore, Antoni Tàpies, Leger, Giacometti, Motherwell, i Sean Sculleu», entre molts altres. La informació també especifica les grans vistes que es poden obtenir de tota la badia de Palma des de les terrasses superiors del Museu. Així mateix, destina una especial atenció a destriure la sala Aljub, que, en el moment de la visita, exhibia la instal·lació de l'alemanya Rebecca Horn.

A partir del museu es Baluard, The Boston Globe també fa referència a la fundació Miró afirmant d'ella que la seva visita «provoca la mateixa satisfacció que una experiència ascètica». Parla que és «tota en si el món de Miró» i que en ella es poden admirar una variada selecció de pintures, collages, escultures, peces ceràmiques, murals... La informació també aludeix les mans de Sert i Rafael Moneo destacant els seus dissenys arquitectònics.

Com a contrapartida no amaga la dificultat per trobar-la que tenen els visitants assegurant-se que «des del carrer, ningú no sap com anar-hi». The Boston Globe, propietat de la familia Taylor, amb 125 d'història, està associat amb la New York Times Company des de l'any 1993. Abans de l'associació ja era un dels grups multimèdia més potents dels Estats Units.