TW
0


Un total de 24 restaurants de les Illes Balears han estat inclosos entre els millors de l'Estat en la nova edició de la guia Gourmetour, que arriba a la seva vint-i-setena publicació. A les primeres planes de la guia hi ha un quadre d'honor en el qual s'han seleccionat un total de 415 restaurants de tot l'Estat amb una qualificació igual o superior a 7 punts, on hi ha aquests 24 illencs. En total han estat ressenyats i qualificats un total de 1.707 establiments. Nou d'ells han obtingut un 9'50, tres el 9'25, dotze el 9 i nou el 8'75, i 26 el 8'50.

Com es pot veure en el gràfic adjunt els primers restaurants mallorquins qualificats són el de Koldo Royo, el Read's i el Tristan. Tots tres han aconseguit estar situats a la primera plana del quadre d'honor i ser acreditats entre els 33 millors de l'Estat, que encapçala el restaurant Arzak, premi al millor establiment de l'any. Els tres han obtingut la mateixa puntuació, 8'75.

La informació de la guia ha estat recollida per un equip de 47 col·laboradors que han anat recopilant les dades i qualificacions de cada un dels establiments, i comparant els seus serveis amb l'any anterior. En aquesta ocasió han debutat 174 establiments, i n'han estat suprimits 151. En el cas dels restaurants la puntuació, sobre un màxim de deu, respon bàsicament a la relació qualitat-preu, matèria prima i l'elaboració, encara que també es consideren altres factors.