TW
0


Amb la denominació de El camp al campus i per espai d'una setmana, es duen a terme a la UIB unes jornades sobre alimentació, essent aquesta eminentment balear, elaborada amb productes de la terra. És una iniciativa de la Conselleria d'Agricultura i Pesca i la Universitat i ahir es desenvolupà als edificis Ramon Llull i Guillem Colom i al menjador del Guillem Cifre de Colonya. Entre les 11 i les cinc, al hall dels edificis es varen instal·lar taules informatives sobre les denominacions de qualitat i zones geogràfiques i a l'hora de dinar els alumnes es varen poder trobar un menú preparat amb productes de les Illes.

Així, hi va haver canelons gratinats amb formatge de Maó, tumbet a la mallorquina elaborat amb patates ecològiques. Per al segon hi havia dos plats a triar: cuixetes de pollastre amb salsa d'ametlla i patata bullida i verdura ecològica o emperador a la planxa, elaborat amb oli de Mallorca, i ensalada ecològica. Per postres hi havia ensaïmada i gelat.

Les jornades aniran canviant d'escenari per tal que els alumnes de la UIB participin en elles. Per avui està previst que les taules informatives s'ubiquin a l'edifici Mateu Orfila i Rotger, el menjador del qual s'emprarà per servir els menús. Igualment estan previstes sortides per visitar empreses, com Formatges S'Atalaia, Embotits Munar, Bodegues Jaume Mesquida, Bodegues Macià Batle i la Cooperativa Agrària des Camp Mallorquí.