La boda va ser un esdeveniment social, especialment pels veneçolans, i això que se realitzà a un lloc on, en principi, no devia. Primer es parlà de celebrar les núpcies a Veneçuela, però les males relacions del pare de la núvia, el milionari Víctor José Vargas, president del Banco Occidental del Descuento, amb el president de la república, Hugo Cháves, no ho propiciaren. Després es parlà de fer la boda a la mansió de la família a la zona exclusiva de La Romana, però quedà molt afectada per l'huracà. També es parlà de París, doncs Luis Alfonso pretén ser coronat rei de França, i al Pazo de Meirás, antiga propietat de la família Franco. El lloc escollit fou igualment espectacular: davant d'un canó per on corren les aigües del riu Chavón, sota un immens envelat de 3.000 metres, prop de la petita església consagrada a San Estanislau el 1979, quan el papa Joan Pau II visità la República Dominicana.
Els nuvis donaren el «sí, vull» davant d'uns 1.500 convidats. La cerimònia va ser protegida per unes extraordinàries mesures de seguretat, amb més de cent guàrdies jurats vigilant els accessos als Altos de Chavón.
Durant les noces es llegí una salutació personal del papa dirigida als nuvis. El grup veneçolà Escola Cantorum, format per una orquestra i un cor, interpretà la missa de Haydin i temes de Handel, Bach i Mozart; i Los del Río cantaren dues cançons religioses al final de la cerimònia religiosa. A la festa era prevista l'actuació de David Bisbal.
Luis Alfonso, de 30 anys, és fill d'Alfonso de Borbó, duc de Cadis i cosí del rei Joan Carles; i de Carmen Martínez-Bordiú, néta del general Franco.
Margarita, de 21 anys, és filla de Carmen Leonor Santaella i de Víctor José Vargas Irausquín, destacat home de les finances veneçolanes.
La núvia duia un vestit dissenyat pels espanyols Vittorio i Lucchino, i Luis Alfonso, uniforme de Bailio amb la Gran Creu de l'Ordre de Malta, distinció reservada als caps d'Estat i de les cases reials. També duia la insígnia de l'ordre dinàstica francesa de l'Esperit Sant.
Aquest fet hauria estat determinant perquè cap representant de la família reial espanyola assistís a l'enllaç, en considerar que els únics Borbons que poden ostentar el títol d'alteses reials són els fills de reis. Algunes fonts informaren que el duc de Lugo, Jaime de Marichalar, s'havia desplaçat fins a Dominicana, però que finalment no assistí a l'enllaç.
Actuaren com a padrins la mare del nuvi i el pare de la nuvia, i com a testimonis María Victoria Vargas, germana major de la nuvia, i el seu espòs, Francisco d'Agostino, així com el príncep austríac Franz Auersperg Trauston i la seva esposa, l'arxiduquessa Constanza de Austria -antiga al·lota del duc de Cadis; el duc de Plasència, Carlos Rúspoli; el baró d'Alacuás, Federico Trenor, tutor de Luis Alfonso, i Roberto Federicci, company sentimental de Carmen Martínez-Bordiú.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.