Signat el conveni per publicar el «Corpus Toponímia de Menorca»

El Grup Serra entregarà en fascicles l'obra de Mascaró Pasarius

TW
0

JORDI RIBERA.Maó.
El Consell de Menorca, la Fundació Sa Nostra i l'empresa editora Hora Nova, del Grup Serra, van firmar ahir un conveni de col·laboració per publicar l'obra inèdita de Josep Mascaró Pasarius eCorpus Toponímia de Menorca. Aquest text recull els noms de tots els racons de l'illa veïna i permetrà de preservar aquest llegat cultural intangible però tan important com els monuments de Menorca. El Corpus apareixerà en fascicles col·leccionables en lliuraments setmanals del diari Ultima Hora Menorca.

El president del Grup Serra, Pere A. Serra, va destacar ahir la relació personal que va mantenir amb Josep Mascaró, «ja que era com un fill per a mi, quan venia a demanar-me consells, però també com un germà per l'amistat que ens va unir des dels anys 60». Serra també va recalcar el treball realitzat després de la mort de Mascaró, ja que en aquell moment només s'havia acabat un tom i quedaven moltes dades per ordenar. L'editor va recordar el treball realitzat per Joana Barceló i Pere Fullana en aquest sentit i va afegir: «Jo no tenc cap mèrit a l'obra, només em límit a publicar-la».

Des del Consell de Menorca l'alegria per l'edició de l'obra era enorme. Segons la presidenta, Joana Barceló, «és important poder recuperar aquesta obra i en aquest sentit hem d'agrair al Grup Serra que, amb insistència, hagi treballat per recuperar la tasca de Mascaró». El conseller de Cultura menorquí, Mateu Martínez, va declarar que si el Consell col·labora amb la publicació és «perquè es tracta d'un patrimoni cultural especialment fràgil en ser intangible. Era un deute que Menorca tenia amb Mascaró Pasarius». Martínez va assenyalar que si a l'illa hi ha ara 1.300 BIC és gràcies que Mascaró es dedicà a conèixer bé Menorca.