TW
0

Els infants immigrants de Llatinoamèrica de 3 a 12 anys d'edat mengen menys fruita, verdures i altres aliments bàsics que als seus països d'origen, i per problemes econòmics adopten els mals hàbits alimentaris de les societats occidentals. Segons assegura un estudi del Col·legi de Farmacèutics, el treball, duit a terme entre 384 famílies residents a Barcelona, revela que en arribar a la ciutat els infants mengen menys peix, fruites i verdures del que haurien de fer, presenten un dèficit d'aquests aliments i alhora incrementen el consum de dolços, refrescs, salses i aperitius.

Els únics aliments que presenten valors similars de consum entre el seu país d'origen i Catalunya són els llegums, pel gran pes cultural que tenen en la llatinoamericana, i la llet. Una de les conclusions de l'estudi és que els immigrants, fins i tot amb una dieta poc variada, menjaven millor i de manera més equilibrada als seus països d'origen i que a Barcelona mengen pitjor. Les raons d'aquesta disminució d'aliments bàsics per als al·lots són principalment econòmics, ja que per al 40% de les mares enquestades el preu del peix és car, sensació que arriba al 64% entre les que acaben d'arribar, i a més els agrada menys que als seus països d'origen.

En el cas de la fruita, tres de cada deu mares justifica el descens del consum pel preu elevat, i una cosa similar ocorre amb les verdures, i un dels canvis més visibles és que als seus països d'origen prenen molts sucs naturals, que aquí es redueixen i se substitueixen per envasats.

També constata l'estudi que en arribar aquí adopten el costum de menjar entre hores, i que a més sis de cada deu al·lots va a establiments de menjar ràpid almenys una vegada per setmana, especialment els infants d'entre els sis i els dotze anys les mares dels quals treballen. La meitat de les mares pensa que els seus fills han engreixat en arribar a Barcelona respecte del pes que els correspondria tenint en compte la seva edat.